Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αλικαρνασσό από τα έργα ασφαλτόστρωσης
Όλοι οι δρόμοι στην Νέα Αλικαρνασσό οδηγούν στην… “κόλαση” τους οδηγούς που, εξαιτίας έργων ασφαλτόστρωσης, παραμένουν για ώρα εγκλωβισμένοι στην κίνηση, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων όχι μόνο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά σε όλο το οδικό πλέγμα, δρόμους και παράδρομους, της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί εξαιτίας των έργων ασφαλτόστρωσης που εκτελεί η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου στην λεωφόρο Καζαντζίδη, στο ύψος του κόμβου της Νέας Αλικαρνασσού. Έργα που ξεκίνησαν στις 8 το πρωί, αφορούν την ασφαλτόστρωση σε μήκος 300 μέτρων και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 το βράδυ. Ωστόσο, η επιλογή της ημέρα και της ώρας για την εκτέλεση του έργου προκαλεί ερωτηματικά, αλλά και αγανάκτηση από τους διερχόμενους οδηγούς που διαμαρτύρονται για την απίστευτη ταλαιπωρία και το γεγονός ότι δεν μπορούν να φτάσουν στην ώρα τους στις δουλειές και στις υποχρεώσεις τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στη Νέα Αλικαρνασσό διεξάγεται η λαϊκή αγορά, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Καθώς η λεωφόρος Καζαντζίδη παραμένει κλειστή, εξαιτίας των εργασιών, στο ρεύμα καθόδου, από το ύψος της διακλάδωσης με την οδό Μαυσώλου μέχρι γνωστό κατάστημα παιχνιδιών, όσοι κινούνται από την οδό Μαυσώλου με κατεύθυνση προς το λιμάνι και προς το Ρέθυμνο, θα πρέπει να το κάνουν είτε μέσω του ΒΟΑΚ και του κόμβου του αεροδρομίου είτε μέσω της Βιομηχανικής Περιοχής. Έτσι, πολλοί οδηγοί, αναγκάζονται να κατευθύνονται προς τον κόμβο του αεροδρομίου, όπου η κίνηση γίνεται επίσης μετ’ εμποδίων, επιβαρυνόμενη και από τον μεγάλο αριθμό των εκτελούμενων σήμερα πτήσεων και τη συνεπακόλουθη κυκλοφορία τουριστικών λεωφορείων και άλλων οχημάτων.

Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν πολίτες στην ΕΡΤ Ηρακλείου, για να διανύσει κάποιος μια απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων, από την 126 Σμηναρχία Μάχης έως το Praktiker, χρειάστηκαν 50 βασανιστικά λεπτά, με τα οχήματα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές, σχεδόν ακινητοποιημένα.

Πηγή: ertnews.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content