Κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΚΗ

 Με  μαζική συμμετοχή  όλων των Διοικήσεων των Σωματείων μελών  της δύναμης του  ΕΚΗ, εργαζομένων,  παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγένιου, βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη  Ηρακλείου, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων του νομού,  Αντιδημάρχων του Ηρακλείου, αλλά και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νομού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο  σύντομο χαιρετισμό  του ο Πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς,  ευχήθηκε  σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στα εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν το 2022 στον νομό Ηρακλείου. Ο Πρόεδρος, με εμφανή συγκίνηση αναφέρθηκε στα τέσσερα θύματα, που έφυγαν από τα σπίτια τους για να πάνε στην δουλειά και δεν ξαναγύρισαν ποτέ στις οικογένειές τους. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις ελλείψεις στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Αναφορά έκανε στα μείζονος σημασίας προβλήματα της καθημερινότητας  που παραμένουν άλυτα (ανεργία, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα κ.α.).  

Η ακρίβεια, η ανεργία και οι απολύσεις είναι ζητήματα που χρίζουν άμεσης  αντιμετώπισης. Κάλεσε  τους  εργαζόμενους  να είναι κοντά στα σωματεία και να βρίσκονται  σε  επαγρύπνηση  για  νέους  αγώνες. 

Οι κοινωνικές αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι απαιτητές όσο ποτέ άλλοτε και σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία την πίστη, την ελπίδα μας, έννοιες   που θα μας οδηγήσουν  να κάνουμε το μεγάλο βήμα.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content