Κι άλλος μαθητής με κορωνοϊό στο Ηράκλειο

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο βρίσκεται θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Πατρίδος”, πρόκειται για μαθητή Γ’ τάξης Λυκείου του Ηρακλείου, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκονταν σε προληπτική καραντίνα καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί επίσης θετικός ο αδελφός του, ο οποίος είναι φοιτητής. Επειδή απουσίαζε απ’ το σχολείο, δεν κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει τα τμήμα του.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

“Σας ενημερώνουμε ότι εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 σε μαθητή του σχολείου μας. Ο μαθητής απουσίαζε από το σχολείο 13 ημέρες.

Μόλις ενημερώθηκε το σχολείο για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι επειδή ο μαθητής απουσίαζε 13 ημέρες δεν κρίνεται σκόπιμο ούτε να κλείσει το τμήμα του μαθητή, ούτε να γίνει απολύμανση του σχολείου.

Ενημερώθηκαν όλοι οι μαθητές και τονίστηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, καθαριότητα κλπ).”

Το σχολείο είχε μια περίοδο τελέσει υπό κατάληψη και, μεταξύ άλλων, οι μαθητές ζητούσαν τη λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊο.

Οι γονείς και τότε παρότρυναν τους μαθητές, ακόμα και στην κατάληψη, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φορούν τις μάσκες τους.

 

 

 

Πατρίς

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ