Καταρρακτώδεις βροχές σε όλη την Κρήτη – Επικίνδυνοι οι δρόμοι!

Επίμονη καταρρακτώδης βροχή πέφτει από τις 7.15΄σήμερα το βράδυ, στην πόλη του Ηρακλείου και στην ευρύτερη περιοχή.

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση συνοδεύεται από κεραυνούς και αστραπές που κατά καιρούς κάνουν τη νύχτα μέρα.

Πρόκειται για ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, που θεωρείται βέβαιο πως θα προκαλέσει πολλά προβλήματα σε υπόγεια και ημιϋπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες και στα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατ΄αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι μετεωρολόγοι που λένε πως ο “Ιανός”, έστω και εξασθενημένος, διέρχεται απόψε και αύριο από την Κρήτη…

Την ώρα που έπεφταν καταρρακτώδεις βροχές, επιχειρούσαν προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου δυο αεροσκάφη. Η προσγείωσή τους έγινε με μεγάλη δυσκολία και το αεροδρόμιο είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Λόγω των βροχών, σημειώθηκαν τοπικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ζημιών που προκλήθηκαν σε μετασχηματιστές και σε πυλώνες μεταφοράς ρεύματος.

 

Στις 7.30 το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις γύρω περιοχές.

Πολύ επικίνδυνη η οδήγηση – Να προσέχουν οι οδηγοί

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν από νωρίς το βράδυ απόψε, καλύπτουν όλη σχεδόν την Κρήτη. Γι’ αυτό, καλό είναι ο κόσμος να μην βγαίνει από τα σπίτια του, αν δεν έχει κάτι επείγον και αναγκαίο να κάνει.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς, είτε αυτοί διασχίζουν αστικούς δρόμους, είτε επαρχιακούς ή ακόμη και τον ΒΟΑΚ, γιατί στο οδόστρωμα μεταφέρονται πολλά φερτά υλικά, που μάλιστα δεν είναι ορατά ούτε γίνονται εύκολα αντιληπτά λόγω της νύκτας.

Όπως διδάσκει η πείρα, σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Γι’ αυτό οι οδηγοί πρέπει να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να έχουν τεταμμένη την προσοχή τους.

Πολλές βροχές σε όλη την Κρήτη, ιδιαίτερα στη Δυτική

 

Δορυφορική φωτογραφία στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου: με κόκκινο σημειώνονται οι εντονότερες νεφικές αναπτύξεις, ενώ τα κίτρινα στίγματα δείχνουν τους κεραυνούς που καταγράφει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr σημαντικά βροχής καταγράφονται ήδη στο νομό Χανίων, με παράδειγμα την Παλαιόχωρα όπου μέχρι τις 5 το απόγευμα έχουν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής.

 

Κατέρρευσε μπαλκόνι στη Ν. Αλικαρνασσό

Στη Νέα Αλικαρνασσό υπήρξε αναστάτωση από την κατάρρευση ενός μπαλκονιού σε οικοδομή που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας.

Τα υλικά από το μπαλκόνι  έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα, στα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς όμως δεν βρισκόταν κανένας από κάτω την ώρα του συμβάντος.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ