Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανησύχησε το Ηράκλειο και όλη την περιοχή

Μια ακόμα ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε στις 20.44′ με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Αρχανών και Άρβης, όπου σημειώνονται συνεχώς σεισμικές δονήσεις.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ και έγινε πολύ αισθητός στην πόλη του Ηρακλείου και σε όλη τη γύρω περιοχή.

 

Λίγο αργότερα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ένταση του σεισμού στα 4,2 ρίχτερ.

 

Με αφορμή τη νέα σεισμική δόνηση, ο  καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του σημειώνει τα εξής:

“Ανακοίνωση σεισμού της 20/07/2021:
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 20:44 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.2 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 340 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 35.1668 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 25.2370 Ανατολικά
Όπως έχω πει το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό με αυτής της τάξης τα μεγέθη. Λόγω των συνεχιζόμενων σεισμικών δονήσεων επιβάλλεται όλοι οι κάτοικοι να έχουν υπ´όψη τους τις στοιχειώδεις οδηγίες Σεισμικής προφύλαξης και να ελεγχθούν οι παλιές ή προβληματικές  κατοικίες, ενώ ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην άρση των επικινδυνοτήτων της πόλης όπως ετοιμόρροπες μάντρες μπαλκόνια κλπ”.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ