Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της Καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, που έγιναν την 14η , 15η & 16η Σεπτεμβρίου 1943 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του μνημείου του Ολοκαυτώματος, στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, έχει ως εξής:

 

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

  • ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 :

Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Σχολείων και Τραπεζών στα διοικητικά όρια του Δήμου Βιάννου.

ΩΡΑ 10:00 

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

ΩΡΑ 10:30 

Τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών.

  • Επιμνημόσυνη δέηση, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα
  • Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα
  • Προσκλητήριο Νεκρών
  • Απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου, Λένας Χατζηγεωργίου.
  • Βουβός Πεντοζάλης του Πένθους από τη σχολή χορού του Χριστόφορου Μπριντάκη
  • Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

 

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού την παρούσα περίοδο, οι εκδηλώσεις θα τελεστούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και υπό την αυστηρή τήρησή τους.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content