Η Πρέσβης της Αλβανίας σε Δήμο και Περιφέρεια
Συνάντηση με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, είχε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας των γειτονικών λαών, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη  που παρέχει ο Δήμος προς την Αλβανική κοινότητα του Ηρακλείου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επισήμανε ότι οι Αλβανοί που διαμένουν μόνιμα στο Ηράκλειο έχουν ενσωματωθεί και αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας, μάλιστα όπως σημείωσε, ως εξαιρετικοί τεχνίτες έχουν αναπτύξει και επαγγελματικές δραστηριότητες. 

Η Πρέσβης πρότεινε στον Δήμαρχο να υπάρξει αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο των Τιράνων ως επιστέγασμα της καλής συνεργασίας με την Αλβανική κοινότητα, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών σε θέματα τουρισμού , πολιτισμού , αθλητισμού. 

Την Πρέσβη συνόδευε η Συντονίστρια για την αλβανική διασπορά Joneda Dodaj καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αλβανική Ένωση Ηρακλείου» Vangjel Halili.  

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Δημοκρατίας της Αλβανίας στη Περιφέρεια Κρήτης

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αλβανίας Luela Hajdaraga επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Εντεταλμένο Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Φασουλάκη. 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η συντονίστρια για την αλβανική διασπορά Joneda Dodajο, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αλβανών Κρήτης Kristo Dule και ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλβανική Ένωση Ηρακλείου» Vangjel Halilay. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των σχέσεων στον τομέα του Πολιτισμού, ενώ η κα. Πρέσβης ανέφερε, ότι, για την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται φέτος στο τομέα του  τουρισμού στη Κρήτη μπορεί να υπάρξει ενίσχυση εργαζομένων από την χώρα της. 

Ο κ. Φασουλάκης που μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως, ανέφερε ότι στη Κρήτη ζουν και εργάζονται πολίτες Αλβανικής καταγωγής πρώτης και δεύτερης γενιάς που έχουν προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. 

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Φασουλάκης και η κα. Hajdaraga αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content