ktel

H γιαγιά εξιχνίασε μόνη της τη ληστεία

Ένα πλήρες ρεπορτάζ αφιερώνει ο Πέτρος Καρσιώτης στη ληστεία που έγινε προ ημερών στη Χερσόνησο, στο σπίτι μιας ηλικιωμένης. Το αναδημοσιεύουμε:

Γιαγιά-«ντετέκτιβ», θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στην Χερσόνησο, ξεπέρασε το αρχικό σοκ από την εισβολή των δραστών και με μία σημαντική παρατήρηση για κάτι που είχε προηγηθεί, οδήγησε στη σύλληψη των ληστών! Η άτυχη γυναίκα, που βρέθηκε τη νύχτα της 29ης Μαρτίου αντιμέτωπη με δύο αγνώστους, οι οποίοι φορούσαν χειρουργικές μάσκες και γάντια στα χέρια, δίνοντας την εντύπωση υπαλλήλων υπηρεσίας Υγείας στις μέρες του κορονοϊού, στις ερωτήσεις των αστυνομικών θυμήθηκε ένα περιστατικό που είχε συμβεί μία εβδομάδα πριν και θεώρησε παράξενο. Ένας γείτονάς της, αλβανικής καταγωγής, είχε προσφερθεί να την βοηθήσει όταν διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει μία γλάστρα στην αυλή.

Με τις εργασίες που έκανε υποψιάστηκαν οι αστυνομικοί ότι κατόπτευσε ουσιαστικά τους χώρους του σπιτιού. Με δεδομένο ότι ο ίδιος ήταν ύποπτος και για διάρρηξη με αρπαγή χρηματοκιβωτίου στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί παρακολούθησαν, ξετύλιξαν τις επαφές του και έφθασαν στους φυσικούς δράστες της εισβολής τρόμου στο σπίτι της 79χρονης. Ήταν, κατά την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη δύο άλλοι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι παίρνοντας πληροφορίες από τον γείτονα ότι η γυναίκα κατείχε πολλά κοσμήματα, οργάνωσαν την εισβολή το βράδυ της 29ης Μαρτίου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστεία Κρήτη: Ήρθαν αντιμέτωποι με τη γιαγιά

Ενώ έψαχναν ένα δωμάτιο, ήρθαν αντιμέτωποι με την 79χρονη γυναίκα, πρόλαβε εκείνη να τους πει ότι δεν είχε χρήματα και αμέσως την φίμωσαν, την έδεσαν, άρπαξαν κοσμήματα και από τα χέρια της και εξαφανίστηκαν. Ήδη οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί δράστες προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο 51χρονος γείτονας και ένας ακόμη Αλβανός υπήκοος που κατηγορείται ότι φύλαγε τσίλιες εκείνο το βράδυ, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Βρέθηκαν τα κοσμήματα της 79χρονης

Η έρευνα που έγινε εκεί όπου οι δύο φυσικοί δράστες είχαν κοινή κατοικία, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό κλεμμένων κοσμημάτων της 79χρονης, τα οποία της επεστράφησαν. Συγκλονιστική χαρακτηρίζεται η κατάθεσή της στην Αστυνομία: Καθόταν, όπως λέει στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση. Γύρω στις 8 με 8.15, το βράδυ, αποχώρησε από το σαλόνι και κατευθύνθηκε, μέσω της αυλής, σε άλλο εξωτερικό δωμάτιο, όπου κοιμάται. Η αυλή σφαλίζει με καγκελόπορτα μικρού ύψους που είναι κλειδωμένη.

Ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο

Οι δύο δράστες ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο και έψαχναν. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της γιαγιάς, την άρπαξαν και την ακινητοποίησαν στο πάτωμα. «Εγώ ούρλιαζα αλλά οι δράστες με φίμωσαν με μονωτική ταινία στο στόμα και με την ίδια έδεσαν και τα χέρια. Δεν μου μίλησαν, ούτε μου ζήτησαν κάτι. Εγώ πρόλαβα να πω ότι δεν έχω χρήματα στο σπίτι. Είχαν ψάξει προηγουμένως στο δωμάτιο και αφαίρεσαν επίσης τα τρία χρυσά δακτυλίδια που φορούσα στα δάκτυλα και μαζί και μία χρυσή αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό. Πήραν και ένα χρυσό ρολόι.

Λευκές μάσκες στο πρόσωπο

Φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες και λευκές μάσκες στο πρόσωπο. Με ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, πιάνοντας με από τα χέρια, αλλά και σφίγγοντας με στο λαιμό. Αυτή την στιγμή που μιλάμε πονάω στο λαιμό διότι με έσφιξαν. Έψαξαν λίγο ακόμα και έφυγαν, αφήνοντας με δεμένη στο πάτωμα. Προσπάθησα και κατάφερα να βγάλω τη μονωτική ταινία από το πάτωμα, πήρα το κινητό και κάλεσα το γιο μου…».

 

alphapress.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ