ΦΟΣΔΑ και μεταφορικό ισοδύναμο στην ΠΕΔ

H μεγάλη αδικία, να εξαιρεθεί η Κρήτη από το μεταφορικό ισοδύναμο, συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασ. Λαμπρινός χαρακτήρισε την εξαίρεση ως άνιση μεταχείριση του νησιού μας, ενώ ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Π Μπαριτάκης ανέφερε τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει η εξαίρεση αυτή στην οικονομία της Κρήτης.

Το άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι εκείνο των ΦΟΣΔΑ. Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Χ. Μαμουλάκης ενημέρωσε τα μέλη της ΠΕΔ για τα ισχύοντα και σε άλλες περιοχές της χώρας και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους συμφωνία μεταξύ των Δημάρχων, ενώ ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων επανέλαβε τη θεση ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν δυο ΦΟΣΔΑ στην Κρήτη, ένας για το νομό Χανίων και άλλος ένας για τους υπόλοιπους νομούς. Με την ίδια θέση συμφώνησε και ο Δήμαρχος Βιάννου, που είπε ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσει τελικά το υπουργείο αλλά η Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θ. Καλαντζάκης επεσήμανε την απουσία πολλών Δημάρχων της Ανατ. Κρήτης, κάτι που δεν επιτρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τ. Βάμβουκας είπε πως θα πρέπει να δοθεί παράταση τουλάχιστον δυο εβδομάδων για τη λήψη απόφασης, επειδή η καταληκτήριος προθεσμία (19 Ιανουαρίου) δεν βρίσκει έτοιμους τους Δημάρχους να συμφωνήσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ