Εξαιρετικά ενδιαφέρον το Φόρουμ Βιώσιμης Φιλοξενίας που οργάνωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal, στον Ανισσαρά Ηρακλείου, το 1st Sustainable Hospitality Forum (Φόρουμ Βιώσιμης Φιλοξενίας), που οργάνωσε η Ένωση Ξενοδοχείων  Ηρακλείου. Το Forum πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση του CSR Hellas, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον διακεκριμένοι τουριστικοί παράγοντες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου και Μαλεβιζίου  Γιάν. Σέγκος και Μεν. Μποκέας, ενώ μήνυμα απηύθυνε ο πρ. υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Επρόκειτο για μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ημερίδα με κεντρικό θέμα την βιώσιμη φιλοξενία που αποτελεί τον κεντρικό πυλώναςτου ελληνικού ΑΕΠ, με στόχο να γίνει και κεντρικός πυλώνας της βιώσιμης και πράσινης μετάβασης αφού ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας της την συνδέει με το σύνολο της Ευρώπης που στην πλειοψηφία της είναι πολύ μπροστά στα ζητήματα αυτά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, κατά τις εισηγήσεις που έκαναν διαπρεπείς παράγοντες του τουριστικού χώρου, στο νέο Green Deal, στο εύρος των χρηματοδοτικών εργαλείων που τίθενται στη διάθεση των ξενοδόχων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στις ενεργειακές προκλήσεις αλλά και στους παγκόσμιους κλυδωνισμούς που επηρεάζουν όλες τις χώρες και κατά συνέπεια, και τον Τουρισμό.

Στο φόρουμ μίλησαν διακεκριμένοι παράγοντες από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, των φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της πολιτικής σκηνής που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Οικονομία της Φιλοξενίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι παρεμβάσεις που έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της
Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ  Άγις Πιστιόλας, ο Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Παντελής Τζωρτζάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπης Φωσκολάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο του Τουρισμού ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, παρατέθηκε γεύμα, στη διάρκεια του οποίου η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου τίμησε δημοσιογράφους του Ηρακλείου, τόσο για την δημοσιογραφική στήριξή τους στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Ένωσης όσο και για τη συνεισφορά τους στην ανάδειξη της φιλοξενίας ως πρωταρχικού πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content