Επιτυχής παρέμβαση της ΠΕΔ Κρήτης και του Προέδρου της Γιάννη Κουράκη για τους δασικούς χάρτες – Εξασφαλίστηκε παράταση μέχρι 31 Ιουνίου 2022
Επιτυχής ήταν η ουσιαστική παρέμβαση που έκανε σήμερα η ΠΕΔ Κρήτης γι το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες. Εκτός από την παράταση που εξασφαλίστηκε, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς έκανε γνωστό στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη πως θα κάνει δεκτές όποιες προτάσεις του υποβληθούν από την ΠΕΔ για το θέμα.

Αναλυτικότερα:

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 27-05-2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης  με κύριο θέμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την  ανάρτηση των δασικών χαρτών. 

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφασίστηκαν :

  • Να δοθεί εύλογη ενιαία για όλη την Κρήτη παράταση των προθεσμιών  υποβολής αιτήσεων διορθώσεως  προδήλων σφαλμάτων και αντιρρήσεων.
  • Με ερμηνευτική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί  εντολή στις δασικές υπηρεσίες να μην υποβάλλουν δηλώσεις εγγραφής δικαιωμάτων του δημοσίου αν δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι τυχόν υποβληθείσες  να απορρίπτονται  από το Κτηματολόγιο.
  • Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης, της Περιφέρειας και των Βουλευτών Κρήτης να ενημερώσουν τους πολιτικούς Αρχηγούς και του αρμόδιους Υπουργούς για  το μείζον αυτό θέμα.
  • Να συγκροτηθεί με ευθύνη του προεδρείου ολιγομελής ομάδα εξειδικευμένων νομικών η οποία θα προετοιμάσει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης  κ. Γιάννης Κουρακης και ο εισηγητής του παραπάνω θέματος   κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης  επικοινώνησαν με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Αμυρά, στον οποίο έθεσαν τα θέματα.

Ο κ. Υπουργός τους είπε να ανακοινώσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα δοθεί  οριζόντια παράταση έως 31/06/2022 για τις Προθεσμίες Αντιρρήσεων Κατά των Δασικών Χαρτών.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content