Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του Δήμου Μινώα
Ημέρα χαράς η σημερινή για μαθητές και γονείς, καθώς αποτελεί γεγονός η επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου του δήμου Μινωα Πεδιάδας, πλην του ΕΠΑΛ, στα θρανία.

Η διά ζώσης εκπαίδευση συνεχίζεται πλέον με τους μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς τα μαθήματα είχαν σταματήσει μετά το σεισμό και πραγματοποιούνταν μόνο με τηλεκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρκαλοχωρίου, γίνονται σε λυόμενες αίθουσες. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο του ΕΠΑΛ, ώστε και αυτό το σχολείο να επαναλειτουργήσει σύντομα. 

 «Η δημοτική Αρχή, προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα των σχολείων, συναισθανόμενη την άμεση ανάγκη, οι μαθητές να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία. Μπορεί οι συνθήκες αυτές να είναι ιδιαίτερες, ωστόσο από την δημοτική Αρχή καταβλήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου όλα τα σχολεία του δήμου μας να λειτουργήσουν ξανά, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών από την ημέρα του σεισμού, όλα τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Μινώα Πεδιάδας σε Καστέλι, Σκινιά, Θραψανό και Αρκαλοχώρι λειτούργησαν σε λυόμενες αίθουσες, ενώ σειρά πήραν σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής, με το δήμο Μινώα Πεδιάδας να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content