Επίσκεψη του Μ. Σενετάκη στον Δήμο Γόρτυνας

Τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας, η επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων, καθώς και χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο Δήμος Γόρτυνας από διάφορα προγράμματα και έργα που βρίσκονται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το επόμενο χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στους Αγίους Δέκα ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης με τον Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Λευτέρη Κοκολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε έργα οδοποιίας καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με επιπλέον προσωπικό – ανάγκη που παρατηρείται στο σύνολο των Δήμων της περιφέρειας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας κ. Στέλιος Σηφάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας κ. Γιώργος Σταματάκης και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναδεικνύεται σε ισχυρό πυλώνα της Δημοκρατίας και καθοριστικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας. Χαρακτηριστικά τόνισε πως η  κυβέρνηση προσδίδει στην έννοια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χειροπιαστά στοιχεία, καθώς όλες οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται από το κεντρικό κράτος συνοδεύονται από ανάλογα κονδύλια, γεγονός που προσδίδει στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης σημαντικότατο ρόλο.

“Η προσπάθεια που κάνουμε για να πάει ο τόπος μπροστά είναι συνολική” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σενετάκης και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση τους για να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προώθηση των αιτημάτων τους και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, η παρουσία του είναι διαρκής και είναι και θεσμική, καθώς η Γόρτυνα αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της νέας περιοδείας που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα στους Δήμους του νομού.

Νωρίτερα ο κ. Σενετάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στην Αγία Βάρβαρα συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο και συνομίλησε με πολίτες για την αξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας, τόσο ευρύτερα, όσο και ειδικότερα αυτήν την περίοδο που η χώρα δίνει μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του Covid 19.

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content