Ένας χαμός στον βυθό Αγ. Πελαγίας και Παλιόκαστρου


Παραμορφωμένα αυτοκίνητα, ράφια και εμπορεύματα καταστημάτων, φάρμακα, ακόμη και ένα αυτόματο τραπεζικό μηχάνημα ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ, βρήκαν ανάμεσα στις λάσπες οι δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση καθαρισμού του βυθού στις παραλίες του δήμου Μαλεβιζίου που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης φονικής πλημμύρας.
Το σκηνικό που αντίκρυσαν οι δύτες ήταν απόκοσμο και αποτυπώθηκε σε βίντεο και φωτογραφίες που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο δύτης Μιχάλης Μακριδάκης. Εντυπωσιασμένος και ο ίδιος από τα όσα αντίκρυσε στον βυθό, μιλώντας στο ertnews, στάθηκε ιδιαίτερα στην ορμή με την οποία τα ρέματα παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

«Βρήκαμε αυτοκίνητο σε απόσταση 150 μέτρα από την παραλία. Είδαμε άλλα που, σαν να συμπιέστηκαν από πρέσα, το μήκος τους είχε μειωθεί από τα 2,5 στα 1,5 μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία διήρκεσε δύο εβδομάδες, ανασύρθηκαν από τις παραλίες της Αγίας Πελαγίας, του Παλαιόκαστρου και της Λυγαριάς 16 αυτοκίνητα και 4-5 δίκυκλα, αλλά και σχεδόν ολόκληρα καταστήματα, με τα ράφια και τα εμπορεύματά τους.

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content