Εμβολιασμένοι η συντριπτική πλειοψηφία στα Νοσοκομεία της Κρήτης – Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι


Πάνω από 90% είναι ο μέσος όρος των επαγγελματιών υγείας στα Νοσοκομεία της Κρήτης που είχαν εμβολιαστεί ως χθες βράδυ, σύμφωνα με τα στοιχεία της 7η ΥΠΕ.

Ο συνολικός αριθμός για όλα τα Νοσοκομεία είναι λίγο λιγότεροι από 500 άτομα, αριθμός που όπως επισημαίνεται δεν θα πρέπει να θεωρηθεί οριστικός για αυτούς που τελικώς θα τεθούν σε αναστολή, αφού έχουν μια τελευταία ευκαιρία κατά τη σημερινή μέρα να εμβολιαστούν.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία όπως έχει ανακοινωθεί. Τα χαρακτηριστικά πάντως των ανεμβολίαστων μέχρις στιγμής είναι ότι οι περισσότεροι είναι διοικητικοί και λοιπό προσωπικό στα Νοσοκομεία και ακολουθούν οι νοσηλευτές ενώ λίγοι είναι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι σε όλα τα Νοσοκομεία το ποσοστό των εμβολιασμένων κυμαίνεται μεταξύ του 90% και του 93%, πλην του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που οι εμβολιασμένοι φθάνουν το 84%.

Το γεγονός των ανεμβολίαστων που με την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα τεθούν σε αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ένσημα, προβληματίζει την 7η ΥΠΕ και τα στελέχη των Νοσοκομείων και σχεδιάζουν την αντιμετώπιση του ώστε να είναι το δυνατόν λιγότερες οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Από σήμερα εξάλλου ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content