Αναρχικοί εναντίον Εφέδρων στην περιοχή των ΤΕΙ

Παρεμπόδισαν τη συνάντηση των Εφέδρων Κομμάντος

Έκτροπα σημειώθηκαν πριν από λίγο (περίπου στις 5.30 το απόγευμα) στο χώρο έξω από το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ) από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση των Εφέδρων Καταδρομέων που επρόκειτο να γίνει εκεί.

Μάλιστα οι αναρχικοί επιτέθηκαν με ρόπαλα και τραυμάτισαν έναν Έφεδρο, ο οποίος έπεσε κάτω και εκλήθη ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο!

Όπως μας δήλωσε ο γνωστός Καταδρομέας Μανούσος Τρευλάκης, είχε ζητηθεί στις αρχές της εβδομάδας από την πρυτανεία του Μεσογειακού Πανεπιστημίου ο χώρος του Καραναστάσιου αμφιθεάτρου για να γίνει εκεί η συγκέντρωση των Εφέδρων Κομμάντος που επρόκειτο να μεταβούν στον Έβρο.

Αρχικά το Πανεπιστήμιο απάντησε θετικά, όμως φαίνεται ότι στη συνέχεια υπήρξαν απειλές από αναρχικούς και τελικά, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, δεν δόθηκε άδεια για χρήση του Καραναστάσιου. Οι Έφεδροι αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στο χώρο έξω από αυτό, σήμερα το απόγευμα.

Ομάδα αναρχικών είχε συγκεντρωθεί εκεί, και επειδή απειλήθηκαν επεισόδια, οι οργανωτές των Εφέδρων ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους να μην προσέλθουν στο χώρο. Ένας από τους Εφέδρους που δεν είχε ειδοποιηθεί, ενώ πλησίαζε στο χώρο της συγκέντρωσης, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από νεαρούς που κρατούσαν ρόπαλα οι οποίοι τον τραυμάτισαν!

Επίθεση δέχθηκαν κι άλλοι Έφεδροι που δέχτηκαν χτυπήματα από αναρχικούς, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές και σε ένα αυτοκίνητο.

Στο χώρο των επεισοδίων έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που για να αποτρέψουν γενίκευση των επεισοδίων, έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στα ΤΕΙ και απαγόρευσαν την είσοδο οχημάτων.

Οι αναρχικοί έβριζαν με ακατονόμαστες φράσεις τους Εφέδρους, οι οποίοι ευτυχώς κράτησαν την ψυχραιμία τους και δεν ανταπέδωσαν, αλλά προτίμησαν να απομακρυνθούν από το χώρο των επεισοδίων.

Ο κ. Τρευλάκης μας είπε ότι λυπάται πάρα πολύ για την κατάσταση αυτή και για τη μανία με την οποία οι συγκεντρωθέντες αναρχικοί προσπάθησαν να ακυρώσουν τη συνάντηση των Εφέδρων.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμη στο χώρο των ΤΕΙ και όσοι Έφεδροι είχαν μείνει αποχώρησαν και πήγαν σε άλλο μέρος για να συζητήσουν τα περί του ταξιδιού στον Έβρο.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content