grylos-aggouridakis

Στερνός αποχαιρετισμός στον πατέρα Ηλία

Η Ενορία του Αγίου Τίτου αποχαιρέτησε σήμερα τον πατέρα Ηλία Βολονάκη, που για πολλές δεκαετίες αποτελούσε την “ψυχη” της.

Κατάμεστος από κόσμο ο ιστορικός ναός, έκδηλη η συγκίνηση όλων, για τον άνθρωπο που σφράγισε με το πέρασμά του την ενορία, αφού  είχε γίνει ένα σώμα και μια ψυχή με το πλήρωμα της Ενορίας του.

60829737_648227272266525_6373104737046233088_n Στερνός αποχαιρετισμός στον πατέρα Ηλία

Κανείς δεν θα ξεχάσει την προσφορά του, και την αγάπη που απλόχερα σκορπούσε προς όλους. Αντίθετ, όλοι θα θυμούνται πως ο π. Ηλίας, είχε πάντα στραμμένο το βλέμμα του προς τους έχοντες ανάγκη, αλλά και προς τους νέους, που με πάθος υπηρέτησε, αφού εκείνος ίδρυσε το πρωτοποριακό  Κέντρο Νεότητας Αγίου Τίτου,  και αργότερα το Κατασκηνωτικό και Συνεδριακό Κέντρο της ενορίας στη Ροδιά.

Ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου

Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου, όπως αποφάσισε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση  αναφέρεται τα εξής: «Μετά την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Βολονάκη, ο οποίος επί σειρά ετών διατέλεσε Εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου και ομόφωνα αποφασίζει τα εξής :

Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Εφημέριοι του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια των Εφημερίων και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην οικογένεια του μεταστάντος.

Να συμπεριληφθεί το όνομα του αειμνήστου Ιερέως Ηλία Βολονάκη στο «ΒΡΑΒΕΙΟ» του Ιερού Καθεδρικού Ναού, στο κεφάλαιο των διατελεσάντων ιερέων.

Να αναρτηθεί η φωτογραφία του μεταστάντος στο γραφείο της Ενορίας.

Να κατατεθεί στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, το ποσό των 500 Ευρώ,  αντί στεφάνου.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο».

60549834_2293237437403759_2890714372634574848_n Στερνός αποχαιρετισμός στον πατέρα ΗλίαΗ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ π. ΗΛΙΑ ΒΟΛΟΝΑΚΗ

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του πρώην εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου πατρός Ηλία Βολονάκη.  Ο εκλιπών υπήρξε μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα με πολυποίκιλτη κοινωνική προσφορά που ξεπερνούσε τα στενά όρια της ενορίας του Αγίου Τίτου. Ήταν ο δημιουργός και ο στυλοβάτης του Κέντρου Νεότητας στην οδό Επιμενίδου, του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας στην οδό Κορωναίου, του κατασκηνωτικού και συνεδριακού κέντρου στη Ρογδιά και της Εταιρείας Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής. Με τα στελέχη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχε τακτική επαφή και ήταν μάλιστα από τους πρώτους που μας είχε συγχαρεί για την πρόταση που έγινε πριν λίγους μήνες για την εξαγορά από τον Δήμο του κτηρίου του ιστορικού Λυκείου ‘ο Κοραής’.  Είχε κάνει μάλιστα και αξιοσημείωτες προτάσεις για τη μετέπειτα χρήση του.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας καθοδηγεί στα βήματά μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος                                          Η Πρόεδρος

Μανόλης Βασιλάκης                                      Άννα Παπαχρονάκη

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του ιερέα Ηλία Βολονάκη

Ο ιερέας Ηλίας Βολονάκης, υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό του έργο ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου.

Με την ευγένεια, την σεμνότητα, την καλοσύνη, και την διαρκή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης –στοιχείαπου τον διέκριναν σε όλη την ζωή του–θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην μνήμη όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Εκκλησία της Κρήτης.

 

Συλλυπητήρια Κουράκη στην οικογένεια του π. Ηλία Βολονάκη

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός ιερέας με μεγάλη κοινωνική συνεισφορά, ο πατήρ Ηλίας Βολονάκης του Αγίου Τίτου «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι «έφυγε» από την ζωή ο πατήρ Ηλίας Βολονάκης. Για πολλά χρόνια ως προϊστάμενος του κεντρικού Ναού της πόλης μας, του Αγίου Τίτου υπήρξε σεβάσμιος και αγαπητός σε όλους μας.

Το χαμόγελο του, η γλυκύτητα της μορφήςτου μας παρηγορούσε και μας εμψύχωνε. Είχε ένα πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Υπήρξε άξιος και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με λόγο και έργα στους ενορίτες τους και σε όσους είχαν ανάγκη.

Συνεργάστηκε πάντοτε με προθυμία και αφιερώθηκε στη προσπάθεια να στηρίξει με κάθε τρόπο τους νέους, ώστε να αντιμετωπίσουντις δυσκολίες τις ζωής και να βρουν το δρόμο τους. Το παράδειγμά του θα φωτίζει πάντοτε το δρόμο μας.

Εκφράζω στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια και είμαι βέβαιος ότι η μορφή του θα εμπνέει όλους μας ώστε να λειτουργούμε για το κοινό καλόμε αρετή και αγάπη υπηρετώντας τις αξίες που εκείνος πίστεψε».

 

Συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη για τον θάνατο του π. Ηλία Βολονάκη

Αποχαιρετούμε σήμερα τον π. Ηλία Βολονάκη, τον επί σχεδόν έξι δεκαετίες ιερέα του Αγίου Τίτου. Θα θυμόμαστε την αγάπη του για τους απλούς ανθρώπους, την σεμνότητα, το ευγενικό χαμόγελο του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Εκκλησία της Κρήτης.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης​

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ