Έφυγε ο Καθηγητής Μουσικής Νίκος Φρουδαράκης

Ένας άνθρωπος με σημαντική κοινωνική προσφορά, ο καθηγητής Μουσικής Νίκος Φρουδαράκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, τους φίλους του, αλλά και τους πολυπληθείς μαθητές του.

Ο Νίκος Φρουδαράκης, άνθρωπος με πολλές γνώσεις και ευαισθησίες, ήταν ιδιαίτερα σεβαστός και αγαπητός στην περιοχή μας. Εδίδαξε κλασική κιθάρα πλήθος Ηρακλειωτών, οι οποίοι εκτίμησαν παράλληλα με τις γνώσεις του, το ήθος που τον διέκρινε, και την ευγένεια του χαρακτήρα του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 2 μετά το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Στους οικείους του η ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια.

 

Μια συγκινητική ανάρτηση για τον αξέχαστο Δάσκαλο, έγινε από τον συμπολίτη μας γναθοχειρούργο και μουσικό Γιώργο Μαστοράκη, που αναφέρει:

Ωδή στον Maestro Νίκο Φρουδαράκη

Ακριβέ μου Δάσκαλε.

Σε αποχαιρετούμε σήμερα στα 94 σου, εμείς που είχαμε την σπάνια τύχη να είμαστε μαθητές σου.

Από την δεκαετία του ’60 δεν σταματήσαμε να παίζουμε επειδή μας δίδαξες εσύ τα μυστικά και τις δυνατότητες, μα πιο πολύ την μαγεία του κόσμου της κλασικής κιθάρας.

Τότε που η κλασική κιθάρα δεν ήταν όσο σήμερα διαδεδομένη, μας αποκάλυψες τον πλούτο που κρύβει μέσα της. Κι αυτό είναι το σπουδαίο έργο σου.

Σου άρεσε πολύ που ερχόμουν σπίτι να παίξω το πρόγραμμα του επόμενου ρεσιτάλ, και με προσοχή να σε ακούω να με διορθώνεις.

Όπως εδώ στη φωτογραφία το 2015, μια μέρα πριν δώσω ρεσιτάλ στην Λευκωσία.

Έφυγες, όμως με έμαθες να διορθώνω μόνος τα λάθη μου.

Να γίνομαι δάσκαλος του εαυτού μου.

Κι έτσι είσαι πάντα εντός μου.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content