Έφυγε η αγωνίστρια της ΝΔ Αικ. Αναστασάκη (Καντώ)

Έφυγε σήμερα πλήρης ημερών μια μεγάλη Αγωνίστρια της ΝΔ, που δικαιολογημένα χαρακτηριζόταν ως Ψυχή της παράταξης σε όλη την Κρήτη. Ο λόγος για την Αικατερίνη Αναστασάκη, που όλοι γνώριζαν, σέβονταν και αγαπούσαν ως Καντώ.

Υπήρξε ιστορικό πρόσωπο για το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα σε περιόδους δύσκολες για την παράταξη. Άνθρωπος αγνός, πρόβαλε πάντα και κράτησε ψηλά την ιδεολογία της.

Πέρυσι τέτοιες μέρες, η Καντώ έκοβε την πίτα της τοπικής οργάνωσης του Χάρακα

Η Καντώ πίστευε με πάθος στις αρχές αλλά και στις προοπτικές της ΝΔ. Πάνω από 40 χρόνια κρατούσε στα χέρια της τα σύμβολα με τα ιερά και τα όσια της παράταξης, που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και δυναμισμό.

Ως Πρόεδρος της παλιάς Τοπικής Οργάνωσης του Χάρακα, ενέπνεε με την παρουσία της όλους τους αγώνες των Νεοδημοκρατών, κάτι που της αναγνώριζαν όλα τα στελέχη αλλά και οι απλοί οπαδοί, τους οποίους καθοδηγούσε με το παράδειγμα και την αγωνιστικότητα της.

Η κοινωνική προσφορά της Καντώς ήταν τεράστια. Γι’ αυτό και τη λάτρευαν όλοι οι Νεοδημοκράτες και την εσέβοντο οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη τη Νέα Δημοκρατία, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, όλα τα χρόνια που ήταν υπεύθυνη και αντιπροσώπευε την περιοχή της.

Η απώλειά της προκαλεί μεγάλη οδύνη στους Νεοδημοκράτες, αλλά και γενικά στην τοπική κοινωνία. Η Καντώ θα προβάλλεται πάντα ως φωτεινό παράδειγμα αγνού ιδεολόγου, δυναμικής και ανυποχώρητης αγωνίστριας, για τους νεότερους, αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Η κηδεία της Αικατερίνης Αναστασάκη θα γίνει αύριο Τρίτη και ώρα 3 μ.μ., στο Χάρακα.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους της, με τη βεβαιότητα ότι η Καντώ θα τιμηθεί, έστω και μετά θάνατον, όπως της αξίζει, από την παράταξη που αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος.

 

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τον θάνατο της Καντώ Αναστασάκη

Βαθιά θλίψη προκαλεί σε όλους μας ο θάνατος της μεγάλης αγωνίστριας της παράταξής μας, της Καντώ Αναστασάκη. 

Η αγαπητή μας Καντώ, μία δυναμική και δραστήρια μέχρι τις τελευταίες της στιγμές γυναίκα, συνέδεσε το όνομά της με τους αγώνες και την ανιδιοτελή προσφορά της στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν πρόσωπο αξιοσέβαστο, που χαρακτηριζόταν για την εντιμότητα και το ήθος της, με τα οποία άφησε την σφραγίδα της στην πορεία της παράταξής μας από την θέση της Προέδρου στην Τοπική Οργάνωση του Χάρακα επί σειρά ετών. 

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους της.

Αποχαιρετούμε την Αρχόντισσα του Χάρακα.

 

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την απώλεια της Καντούς Αναστασάκη

«Με βαθιά οδύνη και μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα την αγαπημένη μας Καντώ, την Καντώ Αναστασάκη επί δεκαετίες πρόεδρο της Τ.Ο της Ν.Δ στο Χάρακα Μονοφατσίου.

Ένα σπουδαίο στέλεχος, μια αγωνίστρια, που με ανιδιοτέλεια προσέφερε τα πάντα στη Νέα Δημοκρατία, στους φίλους της Παράταξης και τα στελέχη της.

Τίμησε, την Ν.Δ με την παρουσία της και την μακρόχρονη προσφορά της. Ήταν πάντα παρούσα, πάντα μπροστά όπου και αν χρειάστηκε.

Η αγαπημένη μας Καντώ, αφήνει πίσω της μία ισχυρή πολιτική παρακαταθήκη. Σημάδεψε, με την προφορά της, τους αγώνες της, την παρουσία της την Παράταξη και τη Νέα Δημοκρατία στη Κρήτη και ιδιαίτερα στον Νόμο Ηρακλείου. Σε όλους τους καιρούς.

Της οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Η Καντώ θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Σήμερα, ο Χάρακας, το Ηράκλειο, η Κρήτη είναι πραγματικά φτωχότεροι.

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.

Καλό Ταξίδι αγαπημένη μου Καντώ…»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για την απώλεια της Καντώς Αναστασάκη

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα ιστορικό στέλεχός της: Την ανιδιοτελή αγωνίστρια, πρωτοπόρο στους κοινούς μας αγώνες, Καντώ Αναστασάκη.
Η θλίψη όσων είχαμε την τιμή να τη γνωρίσουμε είναι μεγάλη. Αφανής στρατιώτης, από εκείνους που δεν επεδίωξαν αξιώματα ή δόξα, αλλά με τη δουλειά και τη φλόγα τους κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολους καιρούς.
Τιμούμε την προσφορά της στην παράταξη και τον τόπο μας. Εκφράζουμε στους οικείους της τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».
ΝΟΔΕ Ηρακλείου

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ