Έφυγε για τους Ουρανούς ο παπα-Γιάννης Μαρκάκης

Αυτές τις γιορτές που έρχονται, δεν θα μοιράσει δώρα στη φτωχολογιά του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής ο παπα Γιάννης Μαρκάκης, που κίνησε ήδη για να συναντήσει τον Ουράνιο Πατέρα.

Ο καλός αυτός άγγελος των φτωχών και δυστυχούντων συνανθρώπων μας, ο “Ιερέας των Φτωχών” όπως πολλοί τον χαρακτήριζαν, έφυγε από τούτο τον κόσμο. Η ευαίσθητη και άγια ψυχή του, βρίσκεται πλέον μεταξύ των Αγίων…

Ο παπα Γιάννης Μαρκάκης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένα υπόδειγμα φιλάνθρωπου και φιλέσπναχνου ανθρώπου. Υπηρέτησε προσφέροντας όλο το είναι του στην Εκκλησία, αλλά και μετά τη συνταξιοδότησή του εξακολούθησε να προσφέρει στην τοπική κοινωνία ακόμα πολυτιμότερες υπηρεσίες. Ίδρυσε το φιλανθρωπικό σωματείο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, μάζεψε γύρω του ανθρώπους της προσφοράς, και άρχισε το θεάρεστο έργο του.

Ένιωθε μέσα του ο παπα Γιάννης τον πόνο των συνανθρώπων του, συμμεριζόταν τα προβλήματά τους και έκανε ό,τι μπορούσε για να τους προσφέρει όση βοήθεια συγκέντρωνε. Πάντα με εντιμότητα, με αξιοπρέπεια και με την ευγένεια που του περίσσευε.

Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι, που να μπορέσουν να συνεχίσουν το δρόμο που έδειξε ο παπα Γιάννης, τον οποίο όλοι περιέβαλαν με σεβασμό, αναγνωρίζοντας την αγαθότητα της ψυχής του.

Σίγουρα η απώλειά του, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, είναι πολύ δυσαναπλήρωτη.

Τώρα, ο αγαθός και ταπεινός αυτός Λευϊτης, από το πλάι του Θεανθρώπου που τόσο αγάπησε και τίμησε εμπράκτως, θα συνεχίσει να προσεύχεται για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, που ο ίδιος καταπράϋνε σε όλη την επίγεια πορεία του, με την πράγματι ανεκτίμητη προσφορά του.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ