Αύριο Κυριακή η κηδεία του Στέλιου Καστρινάκη
Δυστυχώς, είναι αλήθεια: Ο Στέλιος Καστρινάκης, ο δικηγόρος, ο ευπατρίδης, η προσωποποίηση της ευγένειας και της εντιμότητας, δεν είναι πια εδώ! Έφυγε χθες από τούτο τον κόσμο, σε ηλικία 85 ετών, μετά από αρκετές περιπέτειες που αντιμετώπιζε τελευταία η υγεία του.

Η απώλεια του Στέλιου Καστρινάκη, βύθισε σε βαρύτατο πένθος την οικογένειά του. Και προκαλεί ειλικρινή θλίψη και οδύνη σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν, ιδιαίτερα δε στους συναδέλφους του, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που υπηρέτησε τόσο ως Πρόεδρος, όσο και ως μέλος, για πολλά χρόνια, της διοίκησής του.

Η οικογένεια Καστρινάκη έχει βαθιές ρίζες στο Ηράκλειο και μεγάλη Ιστορία και προσφορά, με κυρυφαία εκείνη που σχετίζεται με το παλαιό ομώνυμο εργοστάσιο και τους κυλινδρομύλους, στην αρχή της οδού Ικάρου. Ο Στέλιος Καστρινάκης δεν ασχολήθηκε με την οικογενειακή αυτή μεγάλη επιχείρηση. Ήταν άνθρωπος των γραμμάτων και ακολούθησε τις νομικές σπουδές. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή της Αθήνας, άσκησε την δικηγορία στην Αθήνα αρχικά, ενώ αργότερα επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μονίμως στην γενέθλια πόλη.

Άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, άριστος νομικός, σεμνός, ευγενής και απόλυτα έντιμος, κέρδισε την μεγάλη εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας και βέβαια των συναδέλφων του, οι οποίοι επανειλημμένως τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον μέλος της διοίκησης του Συλλόγου τους και αργότερα Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Εμφορούμενος από δημοκρατικές αρχές, ενδιαφερόταν πάντα για τα κοινά, με μοναδικό σκοπό και στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πόλη και τους Ηρακλειώτες. Παρακολουθούσε όλες τις τοπικές εξελίξεις και ο λόγος και οι συμβουλές του είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ ο ίδιος απολάμβανε τον απεριόριστο σεβασμό των πάντων. Κατά καιρούς δημοσιοποιούσε τις αξιοπρόσεκτες απόψεις του, με άρθρα, επιστολές και σχόλια στον τοπικό Τύπο, ενώ ιδιαίτερης προσοχής έτυχε η δημοσίευση της νουβέλας “Η παρέα των φυγάδων και δύο διηγήματα” που παρουσίασε το 2010 και λίγο αργότερα το ιστορικό μυθιστόρημα που εξέδωσε με τίτλο “Η γνώση της παρακμής”, στο οποίο παρουσιάζει, με αλληγορικό τρόπο, την δημιουργική πορεία της οικογενείας του.

Αξιώθηκε να ενωθεί στη ζωή με μια εξ ίσου καλλιεργημένη και αγαπητή συμπολίτισσα, την Λένια Καστρινάκη, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά τα οποία δικαιολογημένα καμάρωναν.

Η ΚΗΔΕΙΑ του Στέλιου Καστρινάκη θα γίνει αύριο Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι, από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου, όπου η σορός θα βρίσκεται από τις 11 π.μ.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” αισθάνεται το μεγάλο κενό που αφήνει η απώλειά του και απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους δικαιολογημένα συντετριμμένους οικείους του.

Κ.Τ.

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου

Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Στέλιου Καστρινάκη

Η απώλεια του Στέλιου Καστρινάκη, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όσους τον γνωρίσαμε και συμπορευθήκαμε μαζί του. 

   Ασκώντας την δικηγορία επί σειρά δεκαετιών, και διατελώντας πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, από το 1996 ως το 1999, ο Στέλιος Καστρινάκης, προσέφερε ουσιαστικά, στην νομική κοινότητα και στην κοινωνία της πόλης μας. Η πολυμέρεια των ενδιαφερόντων του καταγράφεται επίσης στην εντατική ενασχόλησή του με την Λογοτεχνία, αλλά και στις παρεμβάσεις του στην δημόσια ζωή σε κείμενα που δημοσίευε στον τοπικό Τύπο. 

    Η σεμνότητα, η καλοσύνη, το ήθος, και η επιστημονική του συγκρότηση, χαρακτήριζαν πάντα την πορεία και την προσωπικότητά του. Τα στοιχεία αυτά θα συνοδεύουν την μνήμη του και στους μελλοντικούς καιρούς.

    Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του. 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ