Έμποροι: Η Περιφέρεια να ενισχύσει το λιανικό εμπόριο

Χωρίς αντίκρυσμα για το λιανικό εμπόριο θα είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα ενίσχυσης που έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια Κρήτης, αφού τα 60 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν, θα έχουν αποδέκτες τον άμεσο τουρισμό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτόν.

Αυτό τονίζει σε επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, που ζητά την έγκριση επιπλέον ποσού 50 εκατ. ευρώ, το οποίο να διατεθεί για την ενίσχυση του λιανικού εμπορίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

HΡΑΚΛΕΙΟ 11 Ιανουαρίου 2021

Προς Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

 Το συνεχιζόμενο κλείσιμο του λιανικού εμπορίου λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχει φέρει ΑΔΙΕΞΟΔΑ στις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας,  αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19

Πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους, αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Είχατε αναγγείλει τη λήψη μέτρων και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας,  μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΠΕΠ Κρήτης του ποσού των 60 εκατ. ευρώ μέχρι τέλους του έτους και με βάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρηματικού ποσού με βάσει τις βαθμολογίες θα πάνε πάλι στον άμεσο τουρισμό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτόν. Υποσχεθήκατε για ένα ακόμη ποσό ύψους 50 εκατ. ευρώ για το 2021, για βοήθεια στη Κρήτη και στην επιχειρηματικότητα. Αυτή τη φορά θα πρέπει να ενισχυθεί το λιανικό εμπόριο που είναι αδικημένο σε σχέση με τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης για να  αποφύγομε τα λουκέτα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη κι αν παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.    

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Με Tιμή

            Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ