Δίκη Eaton: Ο κατηγορούμενος ζήτησε… συγνώμη

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της Suzanne Eaton, στα Χανιά, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη και στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Η εξέταση των μαρτύρων ολοκληρώθηκε λίγη ώρα μετά τις 14.30. Αμέσως μετά στο εδώλιο ανέβηκε ο 28χρονος κατηγορούμενος ο οποίος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας ένα “μεγάλο συγγνώμη”, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν προμελετημένη πράξη, ότι επρόκειτο για ατύχημα, δεν υπήρχε σεξουαλικό κίνητρο και δεν τη βίασε.

H απολογία του κατηγορουμένου

Ο κατηγορούμενος ζήτησε μια μεγάλη συγνώμη, για όσα έχει προκαλέσει σε όλους και συνέχισε:

«Αισθάνομαι ένοχος. Εκείνη η ημέρα ήταν μια συνηθισμένη ημέρα, είχαμε το πανηγύρι στο σπίτι. Είχα πάει να μαζέψω ξύλα από τον Ταυρωνίτη πρωινή ώρα για να φτιάξω κάποιες κατασκευές. Αποφάσισα να φύγω μέχρι να πέσει ο ήλιος και η ζέστη. Πήγα να κάνω μια συνηθισμένη διαδρομή που μ’ αρέσει και την κάνω συχνά. Καθώς πήγαινα, είδα τη γυναίκα αυτή σαν έναν άνθρωπο κανονικά χωρίς να αισθάνομαι κάτι. Στον γυρισμό, όταν ανέβαινα, την είδα πάλι από μακριά αλλά δεν έδωσα σημασία. Την ώρα που ήταν πάνω στη στροφή, στην άκρη του δρόμου που έτρεχε, έπεσα πάνω της και τη χτύπησα με το αμάξι, την ακούμπησα στα πόδια και μπήκε κάτω από το αμαξι. Ήθελα να την απεγκλωβίσω, την απεγκλώβισα αλλά εξαιτίας της κατάστασης στην οποία ήταν, θεώρησα ότι δε θα μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της και δεν ήξερα πως να χειριστώ το θέμα. Δεν είχα μαζί μου ούτε το κινητό μου για να καλέσω σε βοήθεια. Φοβήθηκα και την έβαλα στο πορτ μπαγκαζ, μετά που την απεγκλώβισα. Πίστευα ότι ήταν ετοιμοθάνατη και δε μπορούσα να τη βλέπω σαν εικόνα όπως ήταν με το αίμα και βαριά τραυματισμένη».

Στην ερώτηση της έδρας γιατί δεν εγκατέλειψε απλά το θύμα στον δρόμο αλλά την τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ, τόνισε:

«Ήξερα ότι θα με πιάσουν και ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένεια μου. Μου ήρθε η σκέψη να την εξαφανίσω. Την έβαλα στο αμάξι και την πήγα στο καταφύγιο, από την πάνω πλευρά που υπάρχει ένας αεραγωγός. Πάρκαρα το αμάξι με την οπίσθεν κοντά στον αεραγωγό και είδα ότι δεν είχε σφιγμό. Σκέφτηκα λοιπόν να την πετάξω στο καταφύγιο και έτσι την έριξα μέσα ατην τρύπα.

Η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο, αναφορικά με την κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος για τις σεξουαλικές πράξεις πριν ρίξει τη θανούσα στο καταφύγιο, ο ιδιος τόνισε ότι στην πρώτη καταθεση δεν είχε αναφέρει κάτι τέτοιο αλλά στη δεύτερη καταθεση πιέστηκε και αναγκάστηκε να πει όλα αυτά περί βιασμού. «Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλικη επαφή με την Σουζαν Ιτον. Όπως την έπιασα από τα πόδια και την έσυρα από το πορτ μπαγκάζ έξω και μετά από τις μασχάλες και από τα πόδια την έσυρα στην τρύπα. Έκατσα στη συνέχεια στο αμαξι να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει για λίγη ώρα».

«Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ήταν ατύχημα, την χτύπησα κατα λάθος. Από ό,τι κατάλαβα εκείνη ήθελε να περάσει στην απέναντι πλευρά και εγώ όπως περνούσα την χτύπησα. Μετά ομως αυτό που έκανα και την εξαφάνισα ήταν λάθος. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια αλλά δε μου δόθηκε η ευκαιρία. Από έδω που είμαι ζητάω συγγνώμη, δεν ήταν προμελετημένη η πράξη».

«Μετά το συμβάν έπλυνα το αμαξι με το λάστιχο σε ένα εκκλησάκι πιο πάνω από το χωριό. Τις επόμενες ημέρες το ξανά έπλυνα γιατί μύριζε αίμα, ενώ άκουγα και τις φωνές της Σούζαν Ίτον και τα χτυπήματα που έκανε στο πορτ παγκαζ όταν την είχα βάλει μέσα σε αυτό. Το έπλυνα με χλωρίνη και μετά σταμάτησα να τα ακούω όλα αυτά».

Στη συνέχεια ο κατηγορουμενος παραδέχτηκε ότι ασχολείται με την μαύρη μαγεία και την σολομωνική και συνέχισε:

«Από το σημείο που έγινε το ατύχημα μέχρι το καταφύγιο, επέλεξα να παω μέσα από δρόμους που δεν θα με έβλεπε κόσμος, πηγα μέσα από παράδρομους». Στην ερώτηση της έδρας αναφορικα με το σπερματικό υγρό που βρέθηκε στη θανούσα, ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν σημειώθηκε βιασμός αλλά ότι πιέστηκε από τις αρχές ώστε να πει όλα αυτά τα στοιχεία. «Με απείλησαν ότι αν δεν πω τα πράγματα όπως ήθελαν εκείνοι, θα είχε συνέπειες η οικογένεια μου. Ήθελα να αποφύγω τις φασαρίες και είπα όλα αυτά που ήθελαν να πω. Έβγαλα μια ιστορία από το μυαλό μου για να πω αυτά που ήθελαν. Και πάλι ζητάω σγγγνώμη»

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα στη δίκη είχαν καταθέσει η αδερφή του θύματος η οποία αναφέρθηκε στη δεινή ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας της Suzanne Eaton, ο αστυνομικός που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την εξιχνίαση της υπόθεσης και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τι είχε συμβεί εκείνες τις ημέρες και τι είχε πει ο κατηγορούμενος στην αστυνομία, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης κατέθεσε μια ψυχολόγος.

 

 

 

Flashnews

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ