Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις του Ακη Τσελέντη

«Nα ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγετε τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια», συμβούλευε την περασμένη Πέμπτη ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αθηνών, Άκης Τσελέντης, με αφορμή σεισμό μεγέθους 3,7 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου το πρωί της ίδιας ημέρας.

Οπως ανέφερε- μεταξύ άλλων- στην ανάρτησή του στο Facebook, το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα», ενώ επισήμανε πως «τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν αλλά τα μεγέθη παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα».

Η πρόβλεψη του κ. Τσελέντη επιβεβαιώθηκε και σήμερα στις 9:15 σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός 5,8 (6) Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Από τον σεισμό έχουν σημειωθεί ζημιές σε Ακραλοχώρι, Πατσιδερό, Αγιές Παρασκιές και Θραψανό.

“Ήταν ο κύριος σεισμός”

Ο κ. Τσελέντης υποστήριξε σήμερα ότι ο σεισμός των 5,8 (6) ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, που αναμενόταν.

Είπε ακόμα ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να δώσει σεισμό μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ, όμως εφιστά την προσοχή σε όλους, κατοίκους, φορείς και υπηρεσίες γιατί οι μετασεισμοί θα είναι και πολλοί και αισθητοί.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content