Διάσωση 47χρονου κτηνοτρόφου στα Λευκά Όρη

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός 47χρονου από την Ανώπολη Σφακίων, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία περίπου στις 11.30 το πρωί, ενώ βρισκόταν στα Λευκά Όρη και συγκεκριμένα κοντά στο καταφύγιο Κατσιβέλι σε υψόμετρο 2.100 μέτρων.

Ευτυχώς ο 47 χρόνος κτηνοτρόφος ήταν με έναν φίλο του ο οποίος ανέβηκε σε κάποιο σημείο, που είχε σήμα το κινητό προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Μόλις χτύπησε το τηλέφωνο στην πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών και στο κλιμάκιο της Ανώπολης οι έμπειροι διασώστες ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν. Άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την προηγούμενη επιχείρηση διάσωσης, που έκαναν στην ίδια περιοχή.

 

Τέσσερις πυροσβέστες από την Ανώπολη και άλλοι τέσσερις από τις Βρύσες , σύμφωνα με το ertnews.gr, έφυγαν αμέσως για την δυσπρόσιτη περιοχή των Λευκών Ορέων και λίγο μετά το μεσημέρι έφτασαν κοντά στον 47χρονο, ο οποίος είχε συμπτώματα αφυδάτωσης και ήταν εξαντλημένος. Οι διασώστες του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν μέχρι το σημείο, που μπορούσε να πλησιάσει όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, απ’ όπου και τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο ιατρείο της Ανώπολης. Εκεί ο 47χρονος δέχτηκε ιατρική φροντίδα και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content