Δεν θέλουν τη λαϊκή στην οδό Ηροδότου

Την αντίθεσή τους στην μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης ξανά στην περιοχή τους, εξέφρασαν απόψε με την παρουσία τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάτοικοι της οδού Ηροδότου της Ν. Αλικαρνασσού.

Εκπρόσωποι των παρισταμένων εξέφρασαν τις θέσεις τους, παρουσιάζοντας διάφορα ισχυρά επιχειρήματα, τονίζοντας ότι θεωρούν σαν “τιμωρία” τους την επιστροφή της λαϊκής. Επίσης είπαν ότι θεωρούν παράνομη την απόφαση, ότι παρεμποδίζεται η λειτουργία της εκεί εκκλησίας, αλλά και των οικιών και επιχειρήσεων και ότι δεν θα επιτρέψουν τη λειτουργία της λαϊκής την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων και οι απαντήσεις του κ. Δημάρχου.

Σε μια στιγμή πάντως απειλήθηκαν επεισόδια όταν ένας από τους κατοίκους πλησίασε στο προεδρείο και μιλούσε με ένταση για το θέμα. Ο Πρόεδρος κ. Πασπάτης διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κουράκης πήρε τον φωνασκούντα έξω από την αίθουσα. Μετά από λίγα λεπτά η συνεδρίαση συνεχίσθηκε.

Μετά από πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ο Δήμαρχος πρότεινε την αναβολή λήψης απόφασης και για 15 μέρες να μην γίνει λαϊκή αγορά στη Ν. Αλικαρνασσό, μετά δε τις 15 μέρες το θέμα να επανέλθει. “Αν συμφωνήσει η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών να πάει η λαϊκή στο “Φάρο”, θα πάμε εκεί”, είπε ο κ. Λαμπρινός.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ