Δεν ανοίγουν σήμερα οι δημοτικές παραλίες σε Ηράκλειο και Μαλεβίζι

Δεν προλαβαίνουν σε μια μέρα δηλώνουν οι υπεύθυνοι

Τα ασφυκτικά στενά περιθώρια, που δόθηκαν από την ανακοίνωση ως την έναρξη της λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών, δεν επιτρέπουν το άνοιγμα της Δημοτικής πλαζ του Ηρακλείου στον Καρτερό αλλά ούτε στις τέσσερις παραλίες που διαχειρίζεται η ΜΑΕΔΗΜ στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Οι υπεύθυνοι των δύο Δήμων, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναράκη και ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό που δεν τους επιτρέπουν να παρέχουν τις υπηρεσίες που θα επιθυμούσαν αύριο στους πολίτες. Όπως είναι γνωστό το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών ανακοινώθηκε προχθες Πέμτπη, με ημερομηνία έναρξης την σημερινή, δηλαδή το Σάββατο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναράκη : “Είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για να ανοίξουμε στις 15 Μαίου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανοίξουμε αύριο γιατί δεν μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες τις υπηρεσίες που προγραμματίζουμε και στο επίπεδο που επιθυμούμε. Για μας η ασφάλεια, η υγιεινή και η ποιότητα στη Δημοτική πλαζ αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ετοιμάζουμε πολλά νέα πράγματα για το Καλοκαίρι και οι λουόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν όταν ανοίξουμε”.

Όσον αφορά στις παραλίες του Μαλεβιζίου ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής μας είπε: “Εμείς έχουμε τέσσερις παραλίες που λειτουργούν υπό τη δική μας ευθύνη, την Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά, το Μονοναύτη και το Παλαιόκαστρο, ενώ οι υπόλοιπες δίνονται με διαγωνισμούς σε ιδιώτες. Οι τέσσερις παραλίες έχουν καθαριστεί, είναι έτοιμες και έχουν τοποθετηθεί οι ομπρέλες. Έτσι οι λουόμενοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν αλλά από μόνοι τους. Εμείς βρισκόμαστε στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού και θα είμαστε εκεί όταν ολοκληρωθεί αυτό”.

Την ίδια στιγμή πάντως πυρετός επικρατούσε από χθες τα ξημερώματα σε όλη την Κρήτη όπου υπάρχουν παραλίες που διαχειρίζονται ιδιώτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι από σήμερα το πρωί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ