Δείχνει … τα δόντια του ο Μπάλλος στην Κρήτη- Καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και χαλαζοπτώσεις

Mε καταρρακτώδεις βροχές,   προβλήματα στους δρόμους και στην ηλεκτροδότηση ξεκίνησε η έλευση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Κρήτη.

Από το πρωί βροντές, αστραπές και έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν την Κρήτη από τη μια άκρη ως την άλλη με την νότια πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με πολλές κατολισθήσεις στους δρόμους.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει βροχοπτώσεις στο δρόμο από το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάνο στο ύψος της γέφυρας Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, το δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα ενώ τεράστιοι όγκοι νερού.

Μεγάλοι όγκοι νερών κατεβαίνουν από τον Ψηλορείτη προς τις Καμάρες ενώ προβλήματα παρουσιάζονται στην περιοχή της Βιάννου.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε χαλαζόπτωση στις νότιες περιοχές της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου σε περιοχές που υπάρχουν ελαιόδεντρα και σίγουρα έχουν προκληθεί ζημιές.

Παράλληλα έχουν γίνει πολλά τροχαία υλικών ζημιών ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Ρεθύμνου.

 

Χρ. Στυλιανίδης: Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση, έδωσε την εικόνα από τα μέτωπα της κακοκαιρίας και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Στην έναρξη της ενημέρωσης, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

«Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά, που θα μπορούσαν να εξελιχθουν δυσάρεστα» είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο γα κρίσιμο διήμερο, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις της χώρας είναι σε πλήρη διασπορά και έχουν λειτουργήσει άρτια.

«Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Στυλιανίδης.


 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content