Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε Δήμο και Περιφέρεια


Κάλαντα και ευχές πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου την Λότζια.

Μετά από τα δυο χρόνια της πανδημίας κατά τα οποία είχαν υπήρχαν περιορισμοί , το εορταστικό κλίμα επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Τζωρτζάκη γέμισε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Νωρίτερα η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στρατού έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα με την συνοδεία ποντιακής λύρας, ενώ στη συνέχεια μέλη του Λυκείου Ελληνίδων φορώντας παραδοσιακές στολές τραγούδησαν τα κρητικά κάλαντα. Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν ακόμη μαθητές του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και η Ένωση Αλβανών Ηρακλείου. 

Ο Δήμαρχος καθώς και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Στέλα Αρχοντάκη -Καλογεράκη, Γιάννης Αναστασάκης ,Μαρία Καναβάκη και Αριστέα Πλεύρη καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου , αντάλλαξαν ευχές με όλους για καλά Χριστούγεννα, υγεία και ευημερία.

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

«Εορτή της αγάπης, της ελπίδας και της αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα. Εορτή που ενδυναμώνει τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον, με ειρήνη στον κόσμο, πνευματική ανάταση, σεβασμό προς τον κάθε άνθρωπο. Η δύσκολη εποχή, τα οικονομικά προβλήματα, δεν πρέπει να γίνονται εμπόδια στην πορεία της κοινωνίας. Τα Χριστούγεννα ας είναι για όλους αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, με αισιοδοξία, υγεία, κι ευημερία. Η ανθρωπιά, η ομοψυχία, η υπέρβαση των αδιεξόδων της ζωής, η προσφορά, και η στήριξη σε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο, αποτελούν τις αληθινές δυνάμεις κάθε τόπου. Ο Δήμος Ηρακλείου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια οι γιορτινές ευχές να είναι έμπρακτες, για να ανακουφιστούν συμπολίτες μας που έχουν άμεσες ανάγκες και βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα».

 

Ευχές και κάλαντα στον Περιφερειάρχη Κρήτης για τα Χριστούγεννα

Με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ευχήθηκε η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου σήμερα στο πρωί στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον μαέστρο Λεωνίδα Τζωρτζάκη και τα μέλη της φιλαρμονικής για τις εξαιρετικές διασκευές και την εκτέλεση των τραγουδιών και ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα.

« Πολλές ευχές για καλά Χριστούγεννα, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία. Αυτές τις άγιες μέρες να μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας. Αρκετός κόσμος χρειάζεται τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Να δώσουμε λοιπόν την αγάπη μας, την δύναμη και την αισιοδοξία που χρειάζεται ο κόσμος. Χρόνια πολλά και του χρόνου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ακολούθως η χορωδία της ΣΕΑΠ συνοδεία ποντιακής λύρας έψαλε τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης αλλά και τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων αιρετών για την αρτιότητα της εκτέλεσης από την χορωδία. 

Τα κάλαντα έψαλλαν επίσης στον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Αντιπεριφερειάρχες παιδιά από τη νεολαία της ΚΝΕ, ανταλλάσσοντας ευχές για καλές γιορτές. 

Με παραδοσιακό χρώμα και φορεσιές η χορωδία από το Λύκειο Ελληνίδων έψαλε τα κρητικά κάλαντα, αποτελούμενη από κυρίες και μικρά παιδιά του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content