Με Αμφιλόχιο, Γεράσιμο και Ευγένιο καταρτίστηκε το “τριπρόσωπο” – Εκτός κούρσας ο Ανδρέας
Με τους Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, Πέτρας και Χερονήσου Γεράσιμο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, καταρτίστηκε το “τριπρόσωπο” που θα υποβληθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προς έγκριση, για την διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Εκτός τριπροσώπου έμεινε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Πεδιάδος Ανδρέας, ο οποίος μέχρι χθες εθεωρείτο πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί. Όπως έγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στην αρχική ψηφοφορία έλαβε 3 ψήφους και στη συνέχεια απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Οπως έγινε γνωστό, οι κ. Αμφιλόχιος και Ευγένιος έλαβαν από 7 ψήφους των Συνοδικών, και ο κ. Γεράσιμος 5 ψήφους.

Το ανακοινωθέν της Ι. Συνόδου

Κατά τις πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα συνεδριάσει από 11 έως 13 Ιανουαρίου 2022, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και θα αποφασίσει για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Από τις 11 το πρωί άρχισε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, με κύριο θέμα την κατάρτιση του “τριπροσώπου”, δηλαδή την επιλογή τριών Μητροπολιτών που θα είναι υποψήφιοι για την κενή θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Το “τριπρόσωπο” θα αποσταλεί εν συνεχεία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα περαιτέρω.

Τα μέλη της Ι. Συνόδου άρχισαν να καταφθάνουν νωρίτερα και στη συνεδρίαση της Συνόδου πήρε μέρος και ο Νομικός Σύμβουλός της δικηγόρος κ. Δημ. Μηλαθιανάκης.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ