Απόψε στους ναούς η απόδοση της εορτής του Πάσχα

Ολοκληρώνεται η περίοδος της εορτής του Πάσχα απόψε τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26η προς  Τετάρτη 27ηΜαΐου, η οποία διαρκεί 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

Την βραδιά της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, θα τελεστεί εφέτος στους Ιερούς Ναούς της χώρας η αναστάσιμη ακολουθία που κανονικά τελείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στις περισσότερες εκκλησίες της πόλης του Ηρακλείου και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η αποψινή Ι. Ακολουθία θα αρχίσει γύρω στις 8 μ.μ., ενώ κάποιες ενορίες ενδέχεται να λειτουργήσουν αύριο το πρωί.

Ρωτήσαμε τους υπευθύνους της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, αν ισχύουν και εδώ όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή στους ναούς απόψε θα μοιραστεί το Άγιο Φως που δεν διανεμήθηκε φέτος το Μ. Σάββατο, λόγω κορωνοϊού. Όπως μας είπαν, Άγιο Φως υπάρχει πάντα στους ιερούς ναούς και όποιος πιστός το ζητήσει, μπορεί να το πάρει όποια ώρα θέλει. Εδώ πάντως δεν προβλέπεται να γίνει ό,τι αναφέρεται πως θα συμβεί στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ