Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Φαιστού

Απόλυτα καθαρές είναι οι παραλίες του Δήμου Φαιστού, όπως προκύπτει και από την επίσημη έκθεση αποτελεσμάτων μικροβιολογικής ανάλυσης του νερού ακτής κολύμβησης, που διενεργήθηκε στην περιοχή. 

Μετά από οχλήσεις λουόμενων σε όλη την Κρήτη, τη Ρόδο, αλλά και τη νότια Πελοπόννησο, αναφορικά με υπόνοια μόλυνσης των ακτών στις 16 και 17 Μαΐου, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αντώνης Κωνσταντουλάκης, ζήτησαν από τις Λιμενικές Αρχές να λάβουν δείγματα από το Δήμο Φαιστού και να τα αποστείλουν στο χημείο του Κράτους, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια πιθανής μόλυνσης. 

Από τότε έως και σήμερα, η Δημοτική Αρχή παρακολουθούσε στενά το ζήτημα, έχοντας ως στόχο την απόλυτη καθαριότητα των ακτών, δεδομένων και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω του κοροναϊού. Από την πρώτη στιγμή ωστόσο κι αφού είχαν συλλεχθεί τα απαραίτητα δείγματα, ελήφθη η διαβεβαίωση από τις Λιμενικές Αρχές πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα μόλυνσης ακτών στο Δήμο Φαιστού. 

Τη διαβεβαίωση των Λιμενικών Αρχών ήρθαν να επιβεβαιώσουν και τα επίσημα αποτελέσματα του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, τα οποία και ανακοινώθηκαν επίσημα. Είναι χαρακτηριστικό πως από δύο σημεία στην παραλία του κόλπου Ματάλων του Δήμου Φαιστού απ’ όπου και ελήφθησαν δείγματα, η εμφάνιση κολοβακτηριδίων e – coli είναι μηδενική, ενώ η παρουσία εντερόκοκκων περιορίζεται σε μόλις 2 και 23 αντίστοιχα, ανά 100 ml ύδατος, τη στιγμή που το όριο άνω του οποίου υπάρχει ανησυχία είναι οι 200 εντερόκοκκοι ανά 100 ml δείγματος. Και τα δύο δείγματα ελήφθησαν σε απόσταση 70 μέτρων από την ακτή.

«Ως δήμος Φαιστού έχουμε αποδείξει πως η δημόσια Υγεία και η προστασία Δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής πλέον είναι διαφορετική. Έχουμε ως στόχο το καλύτερο δυνατό και δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη». 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ