Αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές από τις πλημμύρες

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα και τη σύσκεψη που ακολούθησε στον Δήμο, παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, των Γενικών Γραμματέων Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη, Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Σενετάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, προγραμματίστηκαν μια σειρά από βήματα, με στόχο την επεξεργασία δέσμης μέτρων στήριξης για τις μεγάλες υλικές ζημιές, τη γρήγορη καταγραφή από την Περιφέρεια των επιχειρήσεων, των κατοικιών και των σχολείων που έχουν πληγεί, καθώς και τις νέες μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Το πρώτο μεγάλο βήμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα με την έγκριση δύο επιχορηγήσεων προς τον Δήμο Μαλεβιζίου, από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, συνολικού ποσού ύψους 237.200€ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής, αλλά και να επιταχυνθούν οι ευρύτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες αποκατάστασης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε σχετικά:

«Μόλις μία ημέρα μετά το επίσημο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου προς τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις επιχορήγησης του Δήμου, συνολικού ποσού 237.200€. 

Οι δύο επιχορηγήσεις προορίζονται, αφενός μεν για την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, που θα υποβοηθήσει και θα υποστηρίξει συμβουλευτικά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.) και αφετέρου δε για την προμήθεια υλικών και τις εργασίες αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. από τις βλάβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου 2022.

Επιπλέον, με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενισχύει και τον Δήμο Φαιστού με το ποσό των 124.000€ για την εξυγίανση του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Σίβας – Καμηλάρι – Καλαμάκι.

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τα ταχύτατα αντανακλαστικά στα αιτήματα της περιοχής και την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, με ουσιαστικό αποτύπωμα στην αποκατάσταση των βλαβών από την καταστροφική κακοκαιρία.

Η Κυβέρνησή μας, όπως δεσμεύθηκε από την πρώτη στιγμή, στέκεται με πράξεις δίπλα στους συμπολίτες μας, επιταχύνει τις διαδικασίες και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά. Είναι αυτονόητο, ότι συνεχίζουμε την αποτύπωση της κατάστασης, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όση στήριξη χρειαστεί, προκειμένου η περιοχή να ορθοποδήσει ξανά και να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο εμπόδιο.» 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content