Απλήρωτα αφήνει η TUI τα ξενοδοχεία της Κρήτης!

Σοβαρό οικονομικο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία της Κρήτης που συνεργάζονται με την TUI, αφού όλα δείχνουν πως ακόμη και ο κολοσσός αυτός του διεθνούς Τουρισμού αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι ξενοδόχοι περίμεναν να πάρουν τα (λιγοστά φέτος λόγω κρίσης του κορωνοϊού) χρήματά τους, οι άνθρωποι της ΤUI δεν τους πλήρωσαν, αλλά τους καλούν να υπογράψουν μια πολύμηνης διάρκειας συμφωνία εξόφλησης.

Συγκεκριμένα, όποιοι ξενοδόχοι δεχθούν να υπογράψουν αυτή τη συμφωνία, θα πληρωθούν το 25% των οφειλομένων χρημάτων τους 15 εργάσιμες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Το 37,5% των οφειλομένων θα το πληρωθούν τον ερχόμενο Μάρτιο και το υπόλοιπο 37,5% τον ερχόμενο Απρίλιο.

Και, ας σημειωθεί, οι άνθρωποι της TUI που προωθούν αυτή την επώδυνη και αμφισβητούμενη συμφωνία, απαιτούν από τους συνεργάτες τους ξενοδόχους… απόλυτη εχεμύθεια!

Η συμφωνία αυτή είναι πολύ επώδυνη για τους ξενοδόχους, των οποίων οι υποχρεώσεις τρέχουν. Οι άνθρωποι έχουν ήδη πληρώσει ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη και προπαντός έχουν να εξοφλήσουν τους εργαζομένους τους.

Η TUI όμως είναι αποφασισμένη να επιβάλει την επώδυνη αυτή συμφωνία, προφανώς επειδή δεν έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για να πληρώσει τους ξενοδόχους κανονικά. Κάποιοι από τους τελευταίους, λένε οι πληροφορίες μας,  όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, εκφράζουν αμφιβολίες αν θα πληρώσει η TUI την ερχόμενη άνοιξη τις υποχρεώσεις της. Και δικαιολογούν την άποψή τους αυτή από το γεγονός ότι πέρυσι “ανοίχτηκε” πολύ η TUI με την εξαγορά της THOMAS COOK που της περιόρισε τη ρευστότητα και φέτος αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, τόσο δικές της όσο και πρόσθετες από την γενικότερη κρίση.

Τέλος, η επώδυνη αυτή συμφωνία, λένε οι πληροφορίες, δεν αφορά μόνο στην Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά τους συνεργάτες ξενοδόχους της TUI  σε όλο τον κόσμο!

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ