Αντιδράσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Αντιδράσεις σημειώθηκαν σήμερα στο ΠΑΓΝΗ από ανεμβολίαστους εργαζομένους, με τη συμπαράσταση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με αίτημα να παγώσουν οι αναστολές εργασίας.

Στο ΠΑΓΝΗ υπάρχουν 146 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι επί συνόλου 2.000 οερίπου. Στο Νοσοκομείο Χανίων είναι 109 οι ανεμβολίαστοι επί συνόλου 1300 και συνολικά στην Κρήτη επί συνόλου 6.500 εργαζομένων, ανεμβολίαστοι είναι περίπου 500 εργαζόμενοι, των οποίων θα ανασταλεί η εργασία.

Από το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας  στην πύλη του ΠΑΓΝΗ και έπειτα στην διοίκηση. 

Στη συνάντηση που έγινε με την διοίκηση ζητήθηκε η μη εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και η συνέχιση εργασίας των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή. 

Ο διοικητής δήλωσε πως δεν μπορεί να μην εφαρμόσει το νόμο και θα προχωρήσει στις αναστολές σύμφωνα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. 

 

Από το Σύλλογο Εργαζομένων έγιναν γνωστά τα εξής:

Το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντέξει χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους. Ήδη τμήματα και κλινικές υπολειτουργούν. 

Συμμετέχουμε στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τις 10πμ έως τις 3μμ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ στις 12:00. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

► Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

► Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content