Αλλοδαπός επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές

Μεγάλη αναστάτωση σήμερα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, όταν ένας αλλοδαπός επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Συγκεκριμένα, ενώ ο αλλοδαπός επισκέφθηκε τον γιατρό, ξαφνικά εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει σε δύο γιατρούς, νοσηλευτές καθώς και σε διοικητικούς υπαλλήλους και πέταξε στο πάτωμα ιατρικό μηχάνημα (monitor).

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία που συνέλαβε τον αλλοδαπό στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ωστόσο οι γιατροί δεν επιθυμούσαν τη δίωξή του  με αποτέλεσμα, μετά την εξακρίβωση στοιχείων, ο αλλοδαπός να αφεθεί ελεύθερος.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η οποία αναφέρει ως εξής:

Περιστατικό επίθεσης από πολίτη σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σημειώθηκε σήμερα στο τμήμα των εξωτερικών ιατρείων.

Άνδρας επιτέθηκε σε δύο ιατρούς, σε δύο νοσηλεύτριες και σε έναν διοικητικό υπάλληλο και έριξε στο πάτωμα ιατρικό μηχάνημα (μόνιτορ). Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία προσήλθε και στη συνέχεια προσήγαγε τον άνδρα στο αστυνομικό τμήμα.

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει σχετικό περιστατικό επίθεσης πολίτη σε εργαζόμενους του νοσοκομείου, αφού και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

-να κινηθούν αυτεπάγγελτα κατόπιν σχετικής αναφοράς οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τον εμπλεκόμενο  στο περιστατικό, όπως επίσης και για κάθε περιστατικό επίθεσης εναντίον υγειονομικών σε υπηρεσία.

-να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

-να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content