Τεράστια χασισοφυτεία με 2.840 φυτά εντοπίσθηκε στα Χανιά

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δυσπρόσιτη περιοχή, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, στο Βαρύπετρο εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 2.840 δενδρύλλια κάνναβης.

Για την χασισοφυτεία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών του ΤΑΕ Αποκορώνου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Χανίων,  έχουν γίνει δύο συλλήψεις, ενός 36χρονου Χανιώτη και μιας γυναίκας ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των δενδρυλλίων από τους αστυνομικούς.

Οι χασισοκαλλιεργητές είχαν προβλέψει χώρο που λειτουργούσε ως αποξηραντήριο κάνναβης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκρίζωση των δενδρυλλίων. Για την σοβαρή αυτή υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ στη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία:

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί (36χρονος και 47χρονη) κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Αποκορώνου,  εντοπίστηκε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Μυλωνιανά του Δήμου Χανίων, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Κατόπιν των ανωτέρω, σήμερα (02.07.2019) τις πρώτες πρωινές ώρες οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και εκριζώθηκαν (2.840) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 2,5 μέτρων.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 36χρονος και ο 47χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης των δενδρυλλίων και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ