Πολλές ζημιές απόψε στους δρόμους των Χανίων

Αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές στα βόρεια του νομού Χανίων, κυρίως από συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερών, αλλά και από κατολισθήσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Αλικιανού στον Δήμο Πλατανιά, όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο από Φουρνέ προς Μεσκλά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επισημαίνει πως στον Κερίτη ποταμό έχει ανέβει πολύ ψηλά η στάθμη των νερών  και όπως γνωστοποίησε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η γέφυρα belley στον Αλικιανο και όσοι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν πρέπει να επιλέγουν την  διαδρομή Αλικιανο ( μνημείο) – Φουρνε – Σκηνε.

Όπως είπε ο κ. Μαλανδράκης, υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής κάτι που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να λυθεί.

Όπως φαίνεται – μέχρι αυτή την ώρα – τα ρέματα και οι χείμαρροι «άντεξαν» τον φόρτο της μεγάλης αύξησης των νερών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε όλους όσοι είναι απολύτως αναγκαίο να μετακινηθούν σε περιοχές πεδινές και κυρίως ημιορεινές του Δήμου Πλατανιά καθώς ανα πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολισθήσεων.

Να σημειωθεί πως μέχρι τις 8 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις άντλησης νερών από οικίες στην περιοχή του Δήμου Χανίων.

 

 

Flashnews

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content