4,3 ρίχτερ το πρωί – Επιμένει ο Εγκέλαδος…

Νέος σεισμός, αυτή τη φορά μεγέθους των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νοτίως της Ιεράπετρας. Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 06:14 το πρωί και είχε επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Αρβης, στα ανατολικά του νησιού.

Αρχικά ο σεισμός μετρήθηκε 4,2 Ρίχτερ, αλλά το Ινστιτούτο τον ανέβασε στα 4,3. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 12.6 χιλιόμετρα, με την σεισμική ακολουθία στην περιοχή να συνεχίζεται για μία ακόμη ημέρα.

Και χθες το βράδυ 4,1 ρίχτερ

 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης νότια της Κρήτης, στην θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η ισχυρή δόνηση των 6 Ρίχτερ το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός καταγράφηκε στις 22:55 είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ, επίκεντρο 123 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Χθες Πέμπτη το απόγευμα είχε σημειωθεί και σεισμός 3,7 Ρίχτερ με περίπου το ίδιο επίκεντρο.

Το Σάββατο έγινε ισχυρός σεισμός μεγέθους άνω των 6 Ρίχτερ,  νότια της Κρήτης, ενώ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, χωρίς ωστόσο να προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και τους κατοίκους του νησιού.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ