Και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται από το πρωί σήμερα στην Κρήτη, προκειμένου να επιθεωρήσει προσωπικά την όλη προετοιμασία των αεροδρομίων Χανίων και Ηρακλείου, ενόψει της έναρξης από 1ης Ιουλίου της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε πριν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Χανίων όπου προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης του αεροδρομίου, με στόχο να αναλυθεί το διαχειριστικό πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξέλιξη της κρίσιμης και σημαντικής αυτής περιόδου που ανοίγει.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Τάσος Τινιακός, Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου Χανίων, ο Ηλίας Μαραγκάκης, Διευθυντής Λειτουργιών Fraport Greece, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ο υφυπουργός στις 16.30 επισκέφθηκε και το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Εκει προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης , η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λ. Μπορμουδάκη, οι αντιπεριφερειάρχς κ. Συριγωνάκης και Βαμβακάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου και ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Μ. Παραβολιδάκης, κ.α.

Σημειώνεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content