Ο Μάξιμος Σενετάκης στην 76η Επέτειο Ολοκαυτώματο Βιάννου

“Το πανευρωπαϊκό στοίχημα της πολιτικής ενοποίησης δεν θα κερδηθεί ποτέ, αν στη συνείδηση των λαών υφέρπει ο αντιγερμανισμός”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στη Βιάννο στην επίσημη τελετή μνήμης και διεκδίκησης της 76ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, και κατέθεσε στεφάνι. Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής:

«Εκδηλώσεις όπως η σημερινή για το ολοκαύτωμα της Βιάννου έχουν διττή σημασία.

Από τη μια τιμούμε την μνήμη όσων αγωνίστηκαν ενάντια σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το αγαθό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Από την άλλη για να μας θυμίζουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του Ναζισμού για να μην το ξαναδούμε ποτέ. Η ιστορική καταγραφή είναι αμείλικτη! Αποκάλυψε τις θηριωδίες του και τη φρίκη που προκάλεσε.

Είναι τόσο βαθιές οι πληγές που 76 χρόνια μετά ακόμα δεν έχουν επουλωθεί. Απαιτείται ηθική, ιστορική, νομική δικαίωση. Απαράγραπτο χρέος μας, είναι το ελληνικό Κράτος να μην αποποιηθεί των αξιώσεών του.

Και αυτό κάνουμε. Το ελληνικό Κράτος έχει συνέχεια και κανένα ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων δεν τίθεται από τη νέα κυβέρνηση. Το επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ως βουλευτής της συμπολίτευσης και εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής που μου έκανε την τιμή να τον εκπροσωπήσω στη σημερινή εκδήλωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο αγώνας για την οριστική δικαίωση θα συνεχιστεί.

Οι πολιτικές συνθήκες είναι πλέον ώριμες. Το πανευρωπαϊκό στοίχημα της πολιτικής ενοποίησης δεν θα κερδηθεί ποτέ, αν στη συνείδηση των λαών υφέρπει ο αντιγερμανισμός.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει μια ευκαιρία να αποδείξει ότι αγωνίζεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι για μια γερμανική Ευρώπη.

Την αναμένουμε να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Για να αφήσουμε οριστικά πίσω το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content