Αυτοψία του Δημάρχου στις εργασίες των ενετικών τειχών

Ξεκίνησε  η δεύτερη φάση της διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών

Αυτοψία στο έργο ανάπλασης των Ενετικών Τειχών πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Η δεύτερη φάση των εργασιών διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών ξεκίνησε και με την ολοκλήρωσή της  θα παραδοθεί στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου του Ηρακλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για την συνέχεια των εργασιών της πρώτης φάσης στη διαδρομή από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Ιησού. 

default

Με τη δεύτερη και μεγαλύτερη παρέμβαση, η εικόνα και η λειτουργικότητα της συγκεκριμένης διαδρομής αναβαθμίζεται αφού προβλέπονται μεταξύ άλλων: 

  • Η επίστρωση των υφιστάμενων καθώς και των νέων διαδρόμων που θα κατασκευαστούν,  με ειδικό σταθεροποιητικό δάπεδο.
  • Η τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού τεχνολογίας LED, συστήματος βιντεοεπιτήρησης με χρήση θερμικών καμερών και πυροσβεστικών κρουνών σε ολόκληρη τη διαδρομή. 
  • Η τοποθέτηση ειδικής ξύλινης ράμπας – γέφυρας στην περιοχή του προμαχώνα Βηθλεέμ  έτσι ώστε να μην διακόπτεται ο ενιαίος χαρακτήρας της διαδρομής. 
  • Η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου αναψυκτηρίου στον προμαχώνα του Παντοκράτορα και η κατασκευή νέου στον προμαχώνα Ιησού.
  • Η συντήρηση του πρασίνου σε όλο το μήκος της διαδρομής καθώς και η ενίσχυσή του με νέες φυτεύσεις. 
  • Η τοποθέτηση ποδηλοστατών, προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και προειδοποιητικών πινακίδων σε ενδεδειγμένα σημεία. 
default

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.345.873,16 ευρώ και χρηματοδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020.

Μετά την αυτοψία ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών τονίζοντας: «Το έργο της διαμόρφωσης του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ήδη από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης δημιουργήθηκε ένας χώρος περιπάτου τον οποίο έχουν αγαπήσει οι Ηρακλειώτες. Με τη δεύτερη φάση προχωράμε σε μια ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση προκειμένου να διαμορφώσουμε τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου και πολιτισμού στο Ηράκλειο.

default

Με συστηματική προσπάθεια και μεθοδική δουλειά, σεβασμό στην ιστορία και στην πολιτιστική μας κληρονομιά και πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προστατεύουμε και αναδεικνύουμε τα Ενετικά Τείχη ώστε να αποτελέσουν δυναμικό κομμάτι στη ζωή της πόλης και πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content