Το Τεχνικό πρόγραμμα 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου οικονομικού έτους 2019, ήταν το μοναδικό θέμα της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος κ. Βασ. Λαμπρινός που είπε ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, που με τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής επιτυγχάνουμε να εξασφαλίσουμε έσοδα, μας επιτρέπει να υλοποιούμε έργα ουσίας, με δικά μας χρήματα. Και επανέλαβε ότι “το Ηράκλειο αλλάζει, οποίος δεν το βλέπει, δεν θέλει να το δει”. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με την αποφυγή του λαϊκισμού.

Ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης αναφέρθηκε στη διαχείριση των προσφυγικών ροών από το Δήμο, όπου, όπως τόνισε, “αφήσαμε ένα στίγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους”. Αναφέρθηκε ακομη στις καλές επιδόσεις του Ηρακλείου στον τομέα του Τουρισμού και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να επιδιωχθει περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης που αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Εξέφρασε ικανοποίηση για το έργο που έχει επιτελεσθεί και ανέφερε τις μεγάλες εκκρεμότητες που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Για το 2019 είπε ότι θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά από πλευράς απορροφήσεων και έργων.

Ο πρώην Δήμαρχος Γιαν. Κουράκης που μίλησε στη συνέχεια έκανε λόγο για φθηνές δικαιολογίες της δημοτικής αρχής, που για να καλύψει την ανεπάρκειά της ρίχνει το φταίξιμο στους προηγούμενους. Υπενθύμισε ότι επί των ημερών του διαχειρίσθηκε τη συνένωση των Δήμων και αντιμετώπισε την περικοπή των πόρων. Ο κ. Κουράκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει σχέδιο και κάνει άναρχες και χωρίς ουσία παρεμβάσεις.

Κριτική άσκησε στη δημοτική αρχή και ο επικεφαλής των “Ελεύθερων Πολιτών” κ. Ηλ. Λυγερός (βλέπε δηλώσεις του).

Ο κ. Μιχάλης Κασαπακης της Λαϊκής Συσπείρωσης άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή αλλά και στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Μίλησε για έλλειψη σχεδιασμού αφού, όπως είπε, “ο ένας υλοποιεί τις μελέτες του άλλου”.

Μίλησαν επίσης ο κ. Λεων. Ζαμπετάκης, ο κ. Κώστας Βαρδαβάς, η κ. Μαρία Καναβάκη κ.α.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content