Ποινή 8 μηνών με αναστολή για τις επιταγές του ΟΦΗ

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες στον πρώην δήμαρχο του Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για τη γνωστή υπόθεση με τις ακάλυπτες επιταγές, τις οποίες ο πρώην Δήμαρχος είχε εκδώσει για τον επιχειρηματία κ. Φανούρη Βατσινά το 2009, όταν ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ-ΟΦΗ, προκειμένου να αγορασθεί το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό, ενώ ο πρώην Δήμαρχος δεν παρέστη στην δίκη και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.

 

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο κ. Κουράκης “δεν είχε ταπεινά αίτια ως προς τη μη πληρωμή τους, εφόσον αποδεδειγμένα τα κεφάλαια υπήρχαν κατά το χρόνο έκδοσης των επιταγών”. Άλλωστε, ένα μήνα μετά την υπογραφή του επίμαχου συμφωνητικού, ο κ. Κουράκης αποχώρησε από την προεδρία της ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Οι επιταγές ήταν δίγραμμες και δεν μπορούσαν να τεθούν σε κυκλοφορία, αφού “είχαν εκδοθεί μόνο προς εξασφάλιση της πληρωμής και όχι εις εξόφληση”.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κ. Φανούρης Βατσινάς, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο κ. Κουράκης “αναγκάστηκε να αναλάβει την ηγεσία του ΟΦΗ, επειδή επικρατούσε έκρυθμη κατάσταση στο Ηράκλειο, από τους οπαδούς που έκαιγαν καταστήματα, ως και τα Δικαστήρια”.

Στο σημείο αυτό, ο κ.Βατσινάς ηγέρθη από τη θέση του φωνάζοντας: “Αυτός έκαψε τα μαγαζιά μου, αυτός έκαψε την ψυχή μου. Ποιο Ηράκλειο, ποια Δικαστήρια;”. Η θορυβώδης παρέμβαση Βατσινά υποχρέωσε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διατάξει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content