Μ. Καρακατσάνης: Χειμώνας προ των πυλών!

Μετά τους νοτιάδες και τις σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έρχονται βοριάδες και κρύο. Και αρκετά νερά!!!!

Πιό αναλυτικά:
Ένα αρκετά καλά οργανωμένο βαθύ χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο κινείται Ανατολικά Νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό σε ολόκληρη την χώρα αλλά και το νησί μας δίνοντας αρχικά αρκετές βροχές που σε πολλές περιπτώσεις θα εκδηλώνονται έντονα και Νοτιάδες πολύ ενισχυμένους.
Από την Δευτέρα (26/11) λοιπόν έως και αργά το βράδυ της Τετάρτης (28/11) θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ολόκληρη την Κρήτη αρχικά από τα Δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν Ανατολικότερα και Νοτιότερα.
Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα σε περιοχές σύγκλισης και κυρίως στα εσωτερικά ημιορεινά, τις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και στα νοτιότερα τμήματα.
Δεν μένει ανεπηρέαστη η Ανατολική Κρήτη που φαίνεται να δέχεται και εκείνη (επιτέλους) αρκετά μεγάλα ύψη υετού απο την επερχόμενη μεταβολή του καιρού.  
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι  από Νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα βρίσκεται λόγο των Νοτίων ανέμων σε σχετικά υψηλές τιμές για την εποχή (μέγιστη τιμή τους 22 με 25 βαθμούς).
Από την Πέμπτη (29/11) έως και σχεδόν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα συνεχιστεί η κακοκαιρία.
Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η στροφή των ανέμων σε Βόρειες διευθύνσεις που θα πνέουν και πάλι ενισχυμένοι με αποτέλεσμα να πέσει σημαντικά η θερμοκρασία.
Οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα Κεντρικά,Βόρεια και παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης με το κρύο να είναι παρών ακόμα και στα αστικά κέντρα.
Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στους ορεινούς όγκους και από το υψόμετρο περίπου των 1.600 μέτρων και ψηλότερα (από την Πέμπτη 29/11).
Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία βελτίωση φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός από την Κυριακή (2/12). 
Χειμώνας λοιπόν προ των Πυλών!!
Μιχάλης Καρακατσάνης
Μετεωρολόγος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content