Κάλεσμα του ΕΚΗ για την σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να λάβουν μέρος στην σημερινή κινητοποίηση και στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση του το ΕΚΗ τονίζει:

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική, που βαθαίνει ακόµα περισσότερο τις οικονοµικές και κοινωνικές ανισότητες. Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας προς ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδια, που αποτελούν την ταφόπλακα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αντιδρώντας στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, «ημερομηνία, που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων -μελών της ΓΣΕΕ. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε  κομματική, εργοδοτική και κυβερνητική παρέμβαση, που εξευτελίζει κάθε τι κεκτημένο με αγώνες.

Το ΕΚΗ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους τους συνταξιούχους να ενώσουν τις φωνές τους στις 10πμ στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, σταθερό κοινωνικό προϋπολογισμό, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2019: ν’ ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι σχεδιαζόμενες, λόγω προαποφασισμένων προληπτικών μνημονιακών μέτρων, νέες μειώσεις στις συντάξεις, καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολογική ασφυξία με διευκόλυνση των πλειστηριασμών και της δήμευσης του εισοδήματος και της στοιχειώδους περιουσίας
  • Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρητούς και μετρήσιμους κοινωνικούς και ρήτρες κοινωνικής προστασίας, στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας,

φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών αγαθών και πόρων.

  • Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνομιακά επιδόματα φτώχειας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content