Βρέθηκε λύση για την Παναγία Κεραλιμενιώτισσα

Θετικές εξελίξεις έφερε η σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, εκπροσώπων του πολιτιστικού συλλόγου, του εφημέριου και κατοίκων της περιοχής.

Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στον ιστορικό ιερό Ναό, αλλά και την ανάγκη αναστήλωσης του.

Αυτό που ανακοινώθηκε από την πλευρά της προϊσταμένης της αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Βασιλικής Συθιακάκη, είναι πως εντός της ημέρας υπογράφεται η μελέτη για τις εργασίες αποκατάστασης και την αναστήλωση του ναού.

Αμέσως μετά το θέμα θα μεταφερθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων που αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στον Ιανουάριο για να εγκριθεί η μελέτη και να μπει σε φάση υλοποίησης το έργο, αφού εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταυρακάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του, δηλώνοντας πως, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων, ο ιστορικός Ναός, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να μπει σε διαδικασία αναστήλωσης, με στόχο τη διάσωση του.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ