Το ΠΑΓΝΗ επισκέφθηκε η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, μαζί μέλη της Κεντρικής Επιτροπής & στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  στο πλαίσιο της καμπάνιας του Κινήματος για τον Τομέα της Υγείας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Σωματείο των Εργαζομένων & την Διοίκηση, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για το ΕΣΥ.

Το ΕΣΥ μέσα στην πανδημία ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της κρίσης, χάρις όμως στην αυτοθυσία του προσωπικού του και στην ανθεκτικότητα των δομών του.

Η ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί στην μετατροπή ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.

Η πορεία ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του ΕΣΥ δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στις αναγκαίες ποσοτικές παρεμβάσεις αλλά οφείλει να λάβει υπόψη τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της Υγείας.

Ο σχεδιασμός μας για το ΕΣΥ του μέλλοντος απαιτεί 8 μεγάλες αλλαγές.

1η παρέμβαση: Ανάπτυξη του τομέα της δημόσιας υγείας, ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

2η παρέμβαση: Ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία.

3η παρέμβαση: Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία.

4η παρέμβαση: Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

5η παρέμβαση: Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. 

6η παρέμβαση: Η Υγεία στα νησιά.

7η παρέμβαση: Λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης.

8η παρέμβαση: Ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content