Το ΕΚΗ για τον Μίκη Θεοδωράκη

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την βαθειά θλίψη και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη, πολιτικού και συγγραφέα, Μίκη Θεοδωράκη. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλα και σημαντικά πολιτικά γεγονότα του τόπου, διαμορφώνοντας πολλές φορές τις εξελίξεις που ακολούθησαν. 

Το πάθος για τη μουσική και τις ιδέες του δημιούργησαν μία προσωπικότητα ανθρώπου, που έχει συνδέσει το όνομα του με όλα τα είδη της μουσικής, καθώς επίσης και τον κλασσικό ήχο γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.

Κατάφερε το 1964 να κάνει γνωστό διεθνώς το πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό, το συρτάκι “Ζορμπάς”, βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική.

Από το πρωί, στο ΕΚΗ στο πλαίσιο της κήρυξης εθνικού πένθους για τον θάνατο του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη κυματίζει μεσίστια η Ελληνική Σημαία, ενώ από την μικροφωνική ακούγονται τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη. 

Το ΕΚΗ ευχαριστεί τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη της Ρωμιοσύνης, της Εργατιάς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, τον Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν ο εμπνευστής σε  εργατικούς αγώνες και σε αγώνες υπέρ της Δημοκρατίας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…..

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content