Τιμήθηκε ο αδικοχαμένος πιλότος Μ. Γαρεφαλάκης

Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από το βράδυ που κόπηκε στην άσφαλτο το νήμα της ζωής του Ηρακλειώτη σμηναγού Μανώλη Γαρεφαλάκη.

Ο 33χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας “πέταξε” για την γειτονιά των αγγέλων μετά από τροχαίο που είχε με την μηχανή του, στη λεωφόρο Σούδας στα Χανιά.

Ο πρόωρος χαμός του εξακολουθεί να πληγώνει και οι συνάδελφοί του της ομάδας “ΖΕΥΣ” τον τίμησαν το Σάββατο στην διάρκεια του Athens Flying Week 2021, την  μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ελλάδα

Δείτε την ανάρτηση:

Ποιός ήταν ο Εμμ. Γαρεφαλάκης

Ο ηρακλειώτικης καταγωγής Υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Εμμανουήλ Γαρεφαλάκης, που ανήκε στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», ήταν το τραγικό θύμα τροχαίου δυστυχήματος που έγινε πέρυσι, στη λεωφόρο Σούδας των Χανίων.

Λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, ο Υποσμηναγός Γαρεφαλάκης είχε πετάξει για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά.

O ατρόμητος Υποσμηναγός(Ι) Εμμανουήλ Γαρεφαλακης είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετούσε στην 343 Μοίρα στην 115 Π.Μ στη Σούδα. Είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 σε αεροσκάφη F-16.

Ο άτυχος πιλότος που οδηγούσε τη μεγάλου κυβισμού  μοτοσυκλέττα του στη λεωφόρο Σούδας, με τον αναπάντεχο χαμό του βύθισε σε βαθιά οδύνη τους οικείους του αλλά και τους συναδέλφους του στην Πολεμική Αεροπορία.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content